07 Aralık 2016 22:42

Orhan Sarıbal'dan Uludağ Üniversitesi'ne atama tepkisi

CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; yaptığı yazılı açıklama ile Uludağ Üniversitesi’ne son dönemde yapılan atamalara tepki gösterdi..

Paylaş

Orhan Sarıbal yaptığı basın açıklamasında; Rektör Yusuf Ulcay’ın Uludağ Üniversitesi’nin imajını zedelemeye devam ettiğini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; “Uludağ Üniversitesi’ne ve Türkiye’deki bütün üniversitelerimize hakkaniyetli bir şekilde rektörlerin atanması, ülkesi için kaygı duyan herkesin arzusudur.  Üniversitelerimiz, siyaset üstü kurumlarımız olmalıdır ve  liyakat ön planda tutularak atanan bilim insanları tarafından yönetilmelidir. Bunu bir kere daha belirtmekte fayda var.” diyerek rektör atamalarıyla da ilgili eleştirilerde bulundu.

Rektör Yusuf Ulcay’ın Uludağ Üniversite rektörü olmak yerine AKP’nin rektörü olduğu ifadesini kullanan Sarıbal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dekan olarak atanan Prof. Tayyar Arı ve atamayı onaylayan Rektör Prof. Yusuf Ulcay için de şu açıklamalarda bulundu:

“Adana’da Süleymancılar cemaatinin yurduna terkedilen ve çıkan yangında 11 çocuğumuz ve 1 bakıcının feci şekilde can verdiği olay için “kader sonuçta” diyerek ihmalin üstünü kendi zihniyle örtmeye çalışan Profesör Tayyar Arı’yı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne dekan olarak atadılar. Bu fakülte de tıpkı bundan önce yapılan akademik atamalarda olduğu gibi liyakatsız bir şekilde ve bilime yaslanmayan, ihmalleri kaderci zihniyetle ört bas etmeye çalışan kişilerin eline verildi. Uludağ Üniversitesi bilimin yaşadığı ve geliştirildiği bir kurum olmaktan çıkarıldı. Görevden aldığı ama gerekçe belirtemediği gibi kendisinin değil bu görevden almaların YÖK ‘ten gelen listeler üzerinden gidildiğini söyleyen, hastanede çalışan emekçileri bile işsiz bırakan bir yönetim kabul edilemez.

Rektör Yusuf Ulcay kendisine denk birini bulmuş. Bir de kendisinin veliahtı olarak lanse ettiği “benim sözümü dinler gibi dinleyin” dediği güvenlik polisini de dekan olarak atarsa kadro tamam olacak! 

Ali kıran baş kesen yönetimlerine her geçen gün yeni birini ekliyor.

Bu şahıs sanki güvenliiği sağlamakla görevli değil, rektörün gölgesi gibi davranmaktadır. İstediğini asıp kesiyor. Güvenlikçileri tehdit ediyor.  Bir etkinlik çıkışında benim yokluğumda o var dedi mi Sayın Ulçay? 

Bursa'yı, Bursalıyı mağdur ettiği yetmiyormuş gibi utanılası bir yöneticilik sergiliyor . Bunca olandan sonra istifa etmeyi düşünmelidir. Mobing yapılan öğretim görevlilerini uzaklaştırarak, kendisi ve yakınlarından oluşan hoca cemaat ilişkisi ile üniversite yönetilemez. Bu üniversite anılırken gelecekte kara bir leke olarak tarihe geçeceksiniz.

“Küfürbaz, despot;  bilim adamı hariç her türlü niteliği taşıyan, koruma polisine sınırsız yetkiler tanıyan, akademik kariyer hariç her türlü liyakati tanıyan, faşist bir yönetim olarak anılacaksınız. “Değerli bir bilim adamıydı” denilmesi mi daha çok onore eder sizi yoksa İktidar’ın rektörü Yusuf Ulcay denilmesi mi? Bu atama tıpkı daha önceki mobing uygulanarak görevlerinden uzaklaştırılan hocaların yerlerine yapılan atamalar gibi sevimsiz ve yakışıksız, Uludağ Üniversitesi’nin imajına gölge düşüren bir atama olarak kara tarihe geçecektir.

Uludağ Üniversitesi’nden Yusuf Ulcay istifa edene kadar, Uludağ Üniversitesi bilimselliği ve çağdaşlığıyla bilinen, hak ettiği bilim yuvası kimliğine tekrar kavuşana kadar takibe devam edeceğiz, yaşanılanlardan kamuoyunu haberdar edeceğiz. Dünya’nın sayılı üniversitelerinden olan Uludağ Üniversitesi’ni teslimiyetçi ve kendinden yana olmayanı dışlayan bu zihniyetin eline mahkum etmeyeceğiz.” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sarıhan: Dokunan yanar mantığı ülkeyi yakacak bir mantıktır

SONRAKİ HABER

Esenyurt Devlet Hastanesi'ndeki karantina kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...