29 Mayıs 2012 05:51

THY'nin bütün hesabı kitabı elinde patlar

Hava iş kolunda çalışanlara getirilmek istenen grev yasağına karşı bu sabaha karşı 03.00 itibariyle başlayan iş bırakma eylemine dair konuşan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, şu ana kadar 90 seferin iptal edildiğini, meclisteki yasa teklifi görüşmesine kadar sayının artacağını belirtti. Ayçin, THY'nin çalışanlarını işten

THY'nin bütün hesabı kitabı elinde patlar
Paylaş

Hayat TV'ye telefonla bağlanan Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan, hava iş kolunda 136 meslek grubunu grev yasağı kapsamına almak isteyen yasa teklifine karşı iş bıraktıklarını açıkladı.

Ayçin, şu ana kadar 90 seferin iptal edildiğini, yasa teklifi görüşülene kadar bu sayının artacağını belirtti. AKP'nin tüm baskılarına karşı yandaşlaştıramadığı Hava-İş'e karşı sendikanın varlığının tek ifadesi olan grev hakkını elinden alarak onu işlevsiz hale getirmeye çalıştığını belirten Ayçin, "Bizi yandaşlaştıramazlar" dedi. Ayçin, hükümetin hava çalışanlarına açık bir saldırı başlattığını bunu engellemeye çalıştıklarını belirtti.

Ayçin, THY'nin üyelerini telefonla arayarak tehdit ettiği iddiasını da doğruladı. "Böyle yaparlarsa bir günlük uyarı eylemi süresiz eyleme dönüşür. THY'nin büyük filosu, büyük yatırımları, bütün hesabı kitabı elinde patlar" diyen Ayçin, "Hatadan dönmek erdemliliktir, inatlaşmaktan vazgeçsinler" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Havada jet grev

SONRAKİ HABER

Mersin'de TOKİ'nin darbesine Danıştay engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...