29 Mayıs 2012 03:50

Varto'da yaralı yakalananlar sivil mi?

Muş'un Varto İlçesi kırsalında önceki akşam saatlerinde çıkan çatışmada yaralı olarak yakalandığı belirtilen 3 kişinin HPG'li değil, sivil olduğu iddia edildi. Varto Belediye Başkanı Gülşen Değer yakalananların sivil olduğunu ve HPG'yle alakaları olmadığını söyledi. Yaralı yakalanan 3 kişiden Serdar Gümgüm'

Varto'da yaralı yakalananlar sivil mi?
Paylaş


Muş'un Varto İlçesi'nde dün gerçekleştirilen operasyon sırasında Qolan Köyü yakınlarında yaralı yakalandıkları ileri sürülen Leyla Sonkur (22), Rıdvan Yavaş (22) ve Serdar Gümgüm'ün (18) HPG'li değil sivil oldukları öne sürüldü. Yaralı olarak yakalanan Leyla Sonkur ile Rıdvan Yavaş'ın Muş Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri devam ederken, Gümgüm'ün Varto İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında tutulduğu bildirildi. Dosyada gizlilik kararı olduğundan dolayı 3 kişinin aileleriyle görüşmesine izin verilmiyor.

3 kişinin sivil olduğu ve HPG'lilerle hiçbir alakalarının olmadığını belirten Varto Belediye Başkanı Gülşen Değer, 3 kişinin sağ yakalandıktan sonra ikisinin elleri bağlanarak silahla tarandığına dair ellerinde güçlü iddiaların olduğunu kaydetti. Avukatların mağdurlarla görüşmesinden sonra olayın bütün boyutlarının ortaya çıkacağını belirten Değer, yakalanan Serdar Gümgüm'ün ise yüzde 61 engelli raporu olduğu ve buna rağmen ailesiyle görüştürülmediğini kaydetti. (Muş/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Zararsız' dedikleri biber gazı yine öldürdü

SONRAKİ HABER

Havada jet grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa