07 Aralık 2016 15:52

Yüksekdağ: Hapsedilmemiz birlikte yaşamın hapsedilmesidir

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile görüştü. Görüşme sonrasında Yüksekdağ'ın mesajı okundu.

Paylaş

HDP Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ile avukatlar Pınar Akyürek ve Gülhan Kaya, Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP milletvekilleri, belediye başkanları ile görüştü. İsveç Sol Parti Başkanı Jonas Sjöstedt, milletvekili Lotta Johnsson Fornarve ile HDP’li milletvekilleri ve avukatlar ise cevaevine alınmadı.

BASIN AÇIKLAMASI ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

Görüşme süresince cezaevi önünde bekleyen heyetin yanına gelen askerler, OHAL kapsamında Kocaeli il sınırları içerisinde ve cezaevi kapısında basın açıklaması yapmasının yasak olduğunu illetti. HDP milletvekili Sibel Yiğitalp ve Tuğluk ise cezaevi yönetimi ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından parlamenterler ile avukatla cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

Burada ilk sözü alan Tuğluk, siyasetçilerin durumuna dair bilgilendirmelerde bulundu. Koşulların zor ancak moralleri yüksek olduğunu söyleyen Tuğluk, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile görüşmelerinde götürdükleri materyallerin kendisine vermesinin de engellendiğini belirtti ve Yüksekdağ’a gönderilen mektupların bir buçuk ay sonra eline ulaştırıldığını söyledi.

'İÇERDE DE OLSAK DIŞARDA DA OLSAK MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Tuğluk daha sonra Yüksekdağ’ın mesajını paylaştı. Yüksekdağ’ın mesajından şöyle:

“Bizim hapsedilmemiz, demokrasi, özgürlük ve birlikte yaşamın hapsedilmesidir. İçerde de dışarda da olsak mücadelemiz devam edecek. Halkımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Mesele şahsımızla ilgili değil, birlikte yaşamı, demokrasiyi ve özgürlükleri hedef almalarıdır. Bizim meselemiz Türkiye’nin meselesidir, halklarımızın bir arada yaşama meselesidir. Bunu yaşatmaya kararlıyız. Halkımızın umudunu kesmesin. Er ya da geç kazanacağız.”

'TUTUKLAMALAR ANTİDEMOKRATİKTİR'

İsveç Sol Parti Başkanı ve milletvekili Jonas Sjöstedt ise, tutuklu milletvekilleri ile yapmak istedikleri görüşmeye dair Adalet Bakanlığı’na yaptıkları görüş başvurusunun reddedildiğini hatırlatarak, “Avrupa’dan gelen milletvekili heyetlerinin tutuklu siyasetçilerle görüşme yetkisi var” dedi. Tutuklular için eşit bir uygulamanın devrede olması gerektiğini vurgulayan Sjöstedt, “Hapiste olmaları politik olmalarıdır. Bu gerçekçi bir demokrasi olamaz. Türkiye parlamento üyelerine çok saygısızca davranıyor. Bir an önce bunu düzeltmelidir” dedi.

İsveç Sol Parti milletvekili Lotta Johnsson Fornarve ise “Tutuklanmalar anti demokratiktir. Bu anti demokratik uygulamalar devam ettiği sürece Türkiye’ye gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından heyet, İstanbul’a döndü. 

HEYET DEMİRTAŞ'I DA ZİYARET EDECEK

Geceyi İstanbul’da geçirecek olan heyet üyeleri yarın kendilerine dahil olacak Finlandiya, Danimarka ve Norveç heyeti ile birlikte Edirne’ye giderek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek ve cezaevi önünde basın açıklaması yapacak. 

Heyetin arasında, İsveç Sol Parti Başkanı ve Milletvekili Jonas Sjöstedt, İsveç Sol Parti Başkanı Lotta Johnsson Fornarve, Danimarka Kızıl-Yeşil İttifak Parti Sözcüsü ve Milletvekili Pernille Skipper, Danimarka Kızıl-Yeşil Partisi Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Anne Rehder, Finlandiya Sol İttifak Parti Başkanı ve Milletvekili Li Andersson, Finlandiya Sol İttifak Parti Genel Sekreteri Mia Haglund, Norveç Sosyalist Sol Parti Başkanı ve Milletvekili Audun Lysbakken ve Norveç Sosyalist Sol Parti Basın Sorumlusu Siri Gjortz yer alacak. Heyete, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Sibel Yiğitalp eşlik edecek. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Soylu'ya hakaretten dava

SONRAKİ HABER

Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...