29 Mayıs 2012 03:13

'Zararsız' dedikleri biber gazı yine öldürdü

Devlet büyüklerinin “zararsız” dediği biber gazı bir cana daha maloldu. Yalova'da iki grup arasında kavga çıktı. Polis kavgayı ayırmak için biber gazı kullandı. Polisin kullandığı biber gazından etkilenen ve hastaneye kaldırılan astım hastası gencin beyin ölümü gerçekleşti.Yalova’da Fevzi Çakmak

'Zararsız' dedikleri biber gazı yine öldürdü
Paylaş


Yalova’da Fevzi Çakmak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Yıldız Sokak'taki Abdullah Baştürk Parkı'nda, iki grup arasında kavga çıktı.

Arkadaşları bulunduğu için kavgayı ayırmak isteyen ve astım hastası olduğu öğrenilen Çayan Birben, olay yerine gelen polisin gruplara saldırmasının ardından aniden fenalaşarak, Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çayan Birben’in polislere “astım hastasıyım, gaz sıkmayın” uyarısına rağmen polislerin biber gazı kullandığı öğrenildi.

Yoğun bakıma alınan astım hastası Çayan Birben'in beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların, ölüm sebebinin biber gazından dolayı olduğunu, Çayan’ın astımlı olduğu için panik atakla da hiper tansiyondan dolayı beyninde baloncuğun patladığını söylediği öğrenildi.

Birben’in yakını Müfit Haberal, “Çayan, arkadaşlarının tartışmasını ayırmaya kalkınca, olay yerine gelen yunus polisleri tarafından yüzüne ‘astım hastasıyım yapmayın’ demesine karşın biber gazı sıkılmış. Yüzünü yıkamasına bile izin verilmemiş. Doktorlar beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti. 30 yaşında gepegenç bir insan, basit bir arkadaş kavgasına polisin orantısız müdahalesi nedeniyle yaşamını yitirdi. Hani biber gazının insan sağlığına bir zararı yoktu. Çayan, bile bile ölüme götürüldü. Tüm sorumluların bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz. Annesi ve tüm ailesi yıkıldı” dedi. (YALOVA)

ÖNCEKİ HABER

Doğubayazıt'ta baskınlar: En az 25 gözaltı

SONRAKİ HABER

Varto'da yaralı yakalananlar sivil mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...