07 Aralık 2016 14:25

Yardım kömürleri tehlike saçıyor

Urfa’da 30 bin aileye yoksulluk nedeni ile dağıtılan kömürün kentin semalarında oluşturduğu duman bulutları, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Paylaş

Urfa’da Sosyal Yardımlaşma Vakfının merkez Eyyubiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde dağıttığı kömür, gece ve sabah saatlerinde kentin üstüne duman bulutlarının çökmesine neden oluyor. Kentin üstünde duman ve isten oluşan kara bulutlar ise, küçük bir yağmurda kentin sokaklarına ve insanların üstüne akıyor.

30 BİN AİLEYE KÖMÜR DAĞITILIYOR

3 ilçede toplam 30 bin yoksul aileye dağıtılacağı belirtilen kömürü almak isteyen ailelerin, vakfa müracaat edip yoksul olduğunu beyan etmesi gerekiyor. Vakfın ekibinin yerinde incelemesi ile yoksulluğu kanıtlanan aileler, vakıftan aldıkları belge ile kömür dağıtım merkezlerine gidiyor. Burada her aile 25 torbadan oluşan 750 kilogram kömürü bekleyen kamyonetlere yükleyip evine taşıyor. Yardım alabilen ailelerin yanı sıra müracaat eden binlerce ailenin de yoksulluk testinden geçemediği belirtildi. Asıl sorun dağıtılan kömürün evlerde ısınmak için kullanılması ile başlıyor. Urfalılar, kötü kömürün dağıtıldığı ve hava kirliğinin bu nedenle oluştuğunu söylüyor.

‘BAŞKA ÇAREMİZ YOK’

Haliliye Vakfından kömürünü alan 50 yaşındaki Mahmut Güneş, kömürü yaktıklarında evlerine ve çevrelerine dumanın yayıldığını, çok pis koktuğunu söylese de, “Yoksuluz. Başka çaremiz yok, ısınmak için kullanacağız” dedi.

Haliliye Sosyal Yardımlaşma Vakfının ismini vermeyen sorumlularından birisi, ortaya çıkan hava kirliliğine yönelik soruya “Dağıttığımız kömür Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğünün kömürü. Bu sebeple analizleri yapılmış ve o şekilde gönderilmiş” diyerek, hava kirliliğini görmezden geldi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

DBP’li 3 belediyenin eş başkanları tutuklandı

SONRAKİ HABER

‘Türk-İş pratik adım atmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...