07 Aralık 2016 13:55

Cumartesi Annesi Asiye Karakoç toprağa verildi

Gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç’un annesi, Cumartesi Anneleri’nden Asiye Karakoç son yolculuğuna uğurlandı.

Paylaş

İşkence ile öldürülmüş bedenine 3 Haziran 1995’te ulaşılan Rıdvan Karakoç’un annesi, Cumartesi Anneleri’nden Asiye Karakoç son yolculuğuna uğurlandı. Asiye Karakoç'un cenazesi Paşaçayırı camii kılınan ikindi namazının ardından Beşyüzevler Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze Törenine Cumartesi Anneleri, insan hakları savunucuları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Cumartesi Anneleri Mezarlığın üstünü karanfillerle donattı. Mezarlığın üstünde Cumartesi Anneleri konuşma gerçekleştirdi.

'SEN RAHAT UYU ANACIĞIM'

Burada konuşan Asiye Karakoç'un oğlu Hasan Karakoç, “Bir ana da katillerden hesap soramadan, katillerin cezasını çektiğini göremeden bu dünyadan göçüp gitti. Gidenlere selam olsun, kalanların canı sağolsun. Bundan sonra mücaeleye devam edeceğiz. Kaybedilenlerin ve katledilenlerin hepsinin hesabını sorana kadar; katiller hak etiği cezasıyı çekene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Karakoç, “Gözün arkada kalmasın; bugüne kadar verdiğimiz mücadeleye bundan sonra da sensiz devam edeceğiz. Sen rahat uyu anacığım, yolun açık olsun, bıraktığını mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

'SANA SÖZ BİZ DE AFFETMEYECEĞIZ'

Gözaltında katledilen Hasan Ocak'ın kız kardeşi Maside Ocak, “Asiye ananın dik duruşu, Rıdvan'ın katillerini affetmeyen duruşu bize mirastır. Sana söz affetmedin, biz de affetmiyeceğiz. Hep seninle olacağız” dedi.

'BU ADALETSİZLİK SON BULSUN'

Gözaltında kaybedilen Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız, “Bir değerli anamızı daha uğurluyoruz. Her ne kadar oğlunu toprağa verdiyse de adaletsizliğin olduğu bu dünyada gözleri açık gitti. Oğlunu katleden, işkence çektirenlerin de aynı acıyı çekmesini istedi ama onların yargılanmasını göremeden veda etti bize. Gittiğin yerde herkese selamlarımızı söyle” dedi.

'MÜCADELEN BİZİMLE'

İHD Kayıplar Komisyonu konuşan Sebla Arcan, “Devleti sanık sandalyesine oturtana kadar mücadelemi sürdüreceğim, diyerek kararlılığını göstermişti. Asiye Ana’nın bu kararlılığına şimdi bütün kayıp yakınlarının, hak savunucularnını da kararlılığı eklendi. Rahat uyu anne, mücadelen bizimle sürecek” dedi.

'BİRLİKTE MÜCADELE ETTİK'

Gözaltında katledilen Hasan Ocak' ın annesi Emine Ocak, “22 yıl önce Hasan'la birlikte bulduk Rıdvanı. Seninle oturduk Galatasaray'da, birlikte mücadele ettik. Beni niye yalnız bıraktın. Selam söyle Hasan'ıma, Rıdvan'ıma” dedi.

'GÜLE GÜLE ASİYE ANA'

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır ağabeyi Mikali Kırbayır da, “Güle güle Asiye ana. Rıdvan'ın katilleri elini kollarını sallayarak aramızda dolaşırken, çektiğin acıları biz biliyoruz. Ama Elmas Ana ya da Berfo Ana'ya göre senin şanslı oludğunu düşünüyorduk, zira senin gözyaşının akıtacak bir mezarın vardı. Onlar gözlerinin yaşını akıtmak için bir mezar arıyordu” dedi.

'BU GECE RIDVAN'INA KAVUŞACAK'

Gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren'in Kız kardeşi İkbal Eren, “Rıdvan'ın failleri Asiye ana ile yüzleşme cesaretini göstermedi. Asiye Ana’nın devleten alacağı kaldı. Onu almak için söz veriyoruz; Cumartesi Meydanı'nda Asiye Anne için de oturmaya devam edeceğiz. Bu gece Rıdvan'ına kavuşacak Asiye Anne” dedi.

'HAKİKAT VE ADALET ARAMAYA DEVAM EDECEĞIZ"

Son olarak konuşan Hasan Ocak'ın ağabeyi Ali Ocak da, “Güle güle Asiye Ana. Zulme karşı boyun eğmeyen yüreğinden, Rıdvan'ını büyüten ellerinden öpüyorum. Bize bırakıtığın mirası taşımaya çalışacağız. Hakikatı ve adaleti aramaya devam edeceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Violet'in davası 23 Şubat'a ertelendi

SONRAKİ HABER

Şimşek’ten ‘dövizini bozdur’ açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...