07 Aralık 2016 13:51

Violet'in davası 23 Şubat'a ertelendi

İki kişi tarafından tecavüz edildikten sonra dövülerek öldürülen Violet Nantaba'nın duruşması görüldü. Bir sonraki duruşma 23 Şubat'a ertelendi.

Paylaş

Tecavüz edildikten sonra öldürülen Violet'in davası 23 Şubat'a ertelendi

İstanbul Aksaray’daki evinde 31 Ağustos günü iki kişi tarafından tecavüz edildikten sonra dövülerek öldürülen Violet Nantaba'nın duruşması görüldü. Violet'in katilleri kendilerini, "Küfrettiği için dövdük" diye savundu. Bir sonraki duruşma 23 Şubat'a ertelendi.

Uganda’dan göç ederek Türkiye’ye gelen ve 31 Ağustos’ta tecavüz edildikten sonra öldürülen Violet Nantaba’nın duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Violet Nantaba ve ikiz kardeşi Beatrice Babirye Uganda'daki yüksek işsizlik sonucu geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye'ye gelmişlerdi. Türkiye'de göçmen kadınlara ayrılan sınırlı sayıda işlerde çalışarak yaşam mücadelesi veren kardeşlerden Violet, İstanbul, Aksaray'daki evinde 31 Ağustos 2016 gecesi sanıklar Kenan Rafiyev ve Sunay Hasanov tarafından dövülüp tecavüz edilerek vahşice öldürüldü. Kardeşi Beatrice ise aynı sanıklar tarafından dövülerek hastanelik edildi. Olaya dair soruşturma başlatan polis ise, hastanede ağır yaralı yatan Beatrice'i gözaltına alarak sınırdışı etti.

VİOLET'İ ÖLDÜRMEK İSTEMEMİŞ

Duruşmada tutuklu sanıklar Kanan Rafiyev, Sunay Hasanov ve avukatları ile ikiz kardeşler Beatrice Babirye ve Violet Nantaba'nın avukatları hazır bulundu. Duruşmayı Sınır Tanımayan Kadınlar da izledi.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmaya sanıkların ifadesiyle devam edildi. Sanıklardan Kanan Rafiyev ifadesinde, öldüresiye dövdüğü Beatrice Babirye ile aracı vasıtasıyla tanıştığını söyledi. Olay günü arkadaşı Sunay Hasanov ile birlikte ikiz kardeşlerin evine gittiklerini söyleyen Rafiyev, Beatrice'nin ilişki sırasında kendisine küfür ettiğini öne sürerek, "Küfür edince boğazını sıktım. Yarı baygın hale gelince telaşla odadan çıktım. Kardeşi Violet, Beatrice'nin nerede olduğunu sordu. Banyoda olduğunu söyledim. Bunun üzerine seslendiği halde Beatrice'den yanıt alamayan Violet bağırarak üzerime yürüdü. Ben de suratına vurdum. İçeriden Beatrice'nin sesi gelince tekrar odaya yöneldim ve Sunay'a Violet'i susturmasını söyledim. Beatrice'nin yanından çıktığımda Sunay üstünü giymiş kapının önünde beni bekliyordu. Violet'i görmedim. Sonra da evden çıktık" dedi. Beatrice'yi öldüresiye döven sanık Kanan Rafiyev, rızası dışında ilişkiye girmediğini öne sürdü.

Sanık Sunay Hasanov da ifadesinde, olay gecesi Violet'le ilişkiye girdiği sırada içeriden bağırma seslerinin geldiğini daha sonra da Kanan Rafiyev'in salona gelerek gitmeleri gerektiğini söylediğini ifade etti. Hasanov, "Daha sonra Violet'in ayağa kalkarak kardeşini sordu. Kardeşinin yanına gitmek isteyen Violet'e Kanan vurdu. Sonra bana dönüp, 'Ben odaya gidiyorum. Sen de Violet'in ağzını kapat susturmaya çalış' dedi. Susturmak için ağzını kapatınca Violet elimi ısırdı. Ben de vurdum. Bu sefer de bana küfredip 'Siz Azeriler hırsızsınız' dedi. Ben de yerdeki kabloyu alıp susturmak amacıyla boğazına sardım. Salona geçip Kanan'ı çağırdım ve sonra da gittik" diye savunmasını tamamladı.

İfadelerin ardından Beatrice'nin avukatlarından Meriç Eyüpoğlu söz alarak, Hasanov'un emniyet ve savcılıktaki sorgusu ile mahkeme sorgusunun tutmadığını dile getirdi. Hasanov emniyetteki ifadesinde Violet'i Kanan Rafiyev ile beraber dövdüğünü, hatta yerdeki kabloyu Violet'in boynuna Rafiyev' in geçirdiğini söylemişti. Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 23 Şubat'a erteledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

15-34 yaşta işsizlik oranı 13.2 oldu

SONRAKİ HABER

Cumartesi Annesi Asiye Karakoç toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...