07 Aralık 2016 13:41

Selahattin Demirtaş'ı ailesi ziyaret etti

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ailesi ziyaret etti. Başak Demirtaş, 'selam ve sevgilerini gönderdi' dedi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde eşi Başak Demirtaş, çocukları, kız kardeşi, anne ve babası açık görüş gününde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren açık görüşün ardından konuşan Başak Demirtaş, "Tek kalmasıyla ilgili hukuksuzluk devam ediyor. Selam ve sevgilerini gönderdi" dedi.

Haklarında açılan terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım günü Diyarbakır'dan Edirne'ye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Tutuklandıktan 33 gün sonra Başak Demirtaş ve kız kardeşi Bahar Demirtaş'ın yanı sıra ilk kez görüşmeye kızları Delal ile Dilda, annesi Sadiye ve babası Tahir ile erkek kardeşi Süleyman Demirtaş geldi. 

Cezaevine  gelen Demirtaş Ailesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile açık görüşte bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından çıkışta konuşan Başak Demirtaş, eşinin sağlık ve moral durumun iyi olduğunu söyledi. Tek başına koğuşta kalmasını 'hukuksuzluk' olarak değerlendiren Başak Demirtaş, "Bugün annemiz, babamız ve çocuklarla birlikte açık görüş yaptık. Başkanın morali iyiydi, sağlığı da yerinde, bir sıkıntısı yoktu. Bilindiği gibi tek kalmasıyla ilgili hukuksuzluk ve yasalara aykırılık devam ediyor. Bununla ilgili içerde ve dışarıda mücadelemizin süreceğini söyledi. Yurt içindeki ve yurt dışındaki halkımıza selam ve sevgilerini gönderdi" diye konuştu.

Demirtaş'ın ailesi daha sonra Edirne'den ayrıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Adli Tıp: Sosyal baskı nedeniyle istismarcıyla nişanlandı

SONRAKİ HABER

15-34 yaşta işsizlik oranı 13.2 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...