07 Aralık 2016 13:30

KESK'in Mersin mitingine valilik engeli

KESK'in 10 Aralık'ta yapacağı mitinge valilik engeli geldi. Karar bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

Paylaş

KESK’in OHAL koşullarında ihraçlara, açığa almalara, sürgün ve cezalara karşı Cumartesi günü Mersin’de yapacağını açıkladığı bölge mitingi Mersin Valiliği tarafından yasaklandı. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü, miting tertip komitesini arayarak güvenlik gerekçesi ile mitingin yapılmasını uygun görmediklerini bildirdi.

MİTİNG YASAĞI PROTESTO EDİLDİ

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Cumartesi günü Mersin'de gerçekleşecek olan bölgesel KESK mitinginin yasaklanmasını protesto etti.  Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleşen basın açıklamasında konuşan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, darbe gecesi herkesi sokaklara davet eden ve sokaklar milletindir diyen hükümetin barıştan ödün vermeyen, demokrasiden ödün vermeyen herkese sokakları yasaklandığını söyledi.

SOKAĞA ÇIKMAK İÇİN 'PADİŞAHIM ÇOK YAŞA' DEMEK LAZIM

Sokaklarda olmak için “Padişahım çok yaşa” demek gerektiğinin altını çizen Kara,  sokakların iktidar ifade eden Kara, " Darbeye en çok karşı çıkan, demokrasiyi savunan emekçilerdi. Ama iktidarın darbe bir lütuftur diyerek tüm demokrasi savunucularını ve emekçileri gece yarısında çıkardıkları KHK’ler ile ihraç ettiler ve emekçilerin mücadele verdikleri dernekleri teker teker kapattılar” dedi. Hükümeti uyaran Kara, "AKP iktidarı aklına başına alsın ve derhal OHAL ve KHK’ları geri çekip ihraç edilen üyelerimizi ise bir an önce işlerini iade etsin bizlere sokakları yasaklayanlar bilsin ki eğer bizler sokaklara çıkarsak bir daha içeri girmeyiz” dedi.

CUMARTESİ GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Konuyla ilgili konuştuğumuz KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Hazar,  Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’nün yaptıkları toplantının ardından kendilerini arayarak güvenlik gerekçesi ile miting yapılmasını uygun görmediklerini bildirdiğini, resmi bildirim yarın yapılacağı için güvenlik gerekçesinin içeriğini henüz öğrenemediklerini söyledi. “Diğer illerde de benzer uygulama var” dendiğini aktaran Hazar, Cumartesi günü 13.00’da özgür çocuk parkında geniş katılımlı basın açıklaması ile OHAL uygulamalarını protesto edeceklerini söyledi.

11 Aralık Pazar günü Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği “Demokrasi ve Şehitler Koşusu” isimli etkinliğe ise valilik bir yasak getirmedi. Miting tarihinden bir gün sonra gerçekleştirilecek koşu ile ilgili güvenlik söz konusu olmazken neden KESK mitingine böyle bir gerekçe sunulduğunu sorduğumuz Hazar, “Emekçilerin bugüne kadar hiçbir talebi doğru değerlendirilmedi. Emekçilerin taleplerini Cumartesi günü dile getireceğiz” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Erdoğmuş'a 'sivil cuma' davası

SONRAKİ HABER

Adli Tıp: Sosyal baskı nedeniyle istismarcıyla nişanlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...