07 Aralık 2016 12:53

Yasemin'e yine özgürlük yok

Şiddet ve tehditlerine maruz kaldığı kocasının öldüren Yasemin Çakal'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Paylaş

Sürekli şiddetine ve ölüm tehditlerine maruz kaldığı kocasını öldüren Yasemin Çakal'ın onuncu duruşması görüldü. 8 Şubat'a ertelenen davada Yasemin Çakal'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kendisine ve çocuğuna sürekli şiddetine ve ölüm tehdidine maruz kalan Özkan Kaymaklı’yı öldüren Yasemin Çakal’ın onuncu duruşması Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Adli tıp raporunun geldiği duruşmada Çakal ve avukatları savunma için ek süre isterken Mahkeme Heyeti tutukluluğun devamına karar vererek duruşmayı 8 Şubat ‘a erteledi. 2.5 yıldır tutuklu bulunan ve müebbet istemiyle yargılanan Çakal’ın duruşmasına kadınlar da destek verdi. Avukat Meriç Eyüpoğlu Adlı Tip Kurumundan gelen raporu eleştirerek kabul etmediklerini ifade etti. Raporun sonuç bölümünde sadece dosyada yer alan raporlar üzerinden bir tespit yapıldığını söyleyen Eyüpoğlu, “Ara karara yeterli cevap verilmemesi durumu dosyanın yeniden görülmesi talebini ortaya çıkarıyor”dedi. Cezaevi dosyasının getirilerek tekrar Adli Tıp raporu alınması gerektiğini dile getiren Eyüpoğlu, cezaevi psikologlarının ATK tarafından dinlenmesi gerektiğine işaret etti.  Bu talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi .

SAVUNMASINI HAZIRLARKEN SİNİR KRİZİ GEÇİRMİŞ

Eyüpoğlu’nun ardından söz alan Yasemin Çakal savunmasını hazırlarken sinir krizi geçirdiğini, ilaç kullanmaya başladığını bu nedenle savunmasını bitiremediğini ve ek süre istediğini ifade etti. Avukat Perihan Meşeli de cezaevi dosyasını incelemek için ek süre talep ettiklerini beyan etti. “Müvekkilimiz iki yıldır tutuklu. Bu sürenin uzamasını istemiyoruz ama bu süreçte de maddi gerçekliğe ulaşmak istiyoruz”diyen Meşeli de ayrıntılı beyan sunmak için ek süre talep ettiklerini belirtti. Avukatları Yasemin‘in cezaevine girdikten sonra birçok hastalığa yakalandığını, 2.5 yıldır tutuklu oluşu göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini istedi.

Verilen aranın ardından karar açıklayan mahkeme heyeti Çakal’ın tutukluluk halinin devamına, gelecek celsede kadar savunmalarını hazırlamaları için zaman verilmesine, Yasemin Çakal‘ın cezaevindeki sağlık dosyasının incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesine karar vererek duruşmayı 8 Şubat tarihine erteledi. Mahkeme çıkışı konuşan Avukat Diren Cevahir Şen çok kötü bir adli Tıp raporu geldiğini, bir sayfalık bir şey ile Çakal’ın evliliği boyunca yaşadığı şiddetin ortaya koyulamayacağını ifade ederek gelecek celsede savcının mütalaasını verebileceğini söyledi. Şen, Çakal’ın tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı . (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TTB'den KHK ve OHAL tepkisi

SONRAKİ HABER

'Komşu' resmi para birimini değiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa