07 Aralık 2016 12:06

Hükümet için asker ölümleri beklenen bir şey!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada IŞİD'in TSK askerlerine yönelik saldırılarını 'beklenen bir şey' olarak niteledi.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fırat Kalkanı operasyonunu sürdüren TSK askerlerine yönelik El Bab’da gerçekleştirilen IŞİD saldırısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, saldırının beklenen bir şey olduğunu ve harekatın “vatan savunmasının bir parçası” olduğunu söyledi.

Konya’da katıldığı bir programın ardından AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Numan Kurtulmuş burada soruları yanıtladı.

HAC VE UMRE İÇİN TÜRK LİRASI

Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası olarak alınmasıyla ilgili soru üzerine Kurtulmuş, bu sorunun milyonlarca vatandaşı ilgilendirdiğini ve Suudi Arabistan’daki otellere riyal üzerinden ödeme yapılacağını belirterek “Bu önemli bir gelişmedir. Aynı şekilde Anadolu medyasının Türksat uydusuna ödemiş olduğu paralar dolar üzerinden ödeniyordu. Bunun belirli bir yerde sabitlenerek Türk parasına döndürülmesi teklifinde bulunduk. Diğer alanlarda bu çalışmalarımız devam edecek. Ruslar'dan biz bir şey alacaksak ruble ödeyelim, onlar bizden bir şey alacaksa Türk parası ödesinler. Böylece dolara ihtiyaç uluslararası piyasada azalacak ve doların bir uluslararası baskı aracı olarak kullanılmasını isteyen bazı çevrelerin de imkanları kısıtlanacaktır” iddiasında bulundu.

EL BAB’DA TSK’YA SALDIRI

Fırat Kalkanı operasyonunu sürdüren TSK askerlerine yönelik gerçekleşen IŞİD saldırısına dair konuşan Kurtulmuş, Fırat Kalkanı operasyonunun Türkiye’nin ulusal güvenliğini temin etmek için yapıldığını iddia ederek, “Operasyonun hedefi bellidir. Bu bölgede DEAŞ başta olmak üzere hiçbir terör örgütü kalmayacaktır. Bu anlamda El Bab'ın, Mümbiç'in terör örgütlerinden boşaltılması için hedeflerimizden vazgeçmiş değiliz” dedi.

‘SONUNA KADAR GİDECEĞİZ’

Fırat Kalkanı operasyonunun devam edeceğini de söyleyen Kurtulmuş, asker ölümlerinin de beklenen şeyler olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Bunu yaparken de maalesef bazı yerlerde terör örgütü militanlarının Türk unsurlarına saldırmaları beklenilen bir şeydir. Fırat Kalkanı, vatan savunmasının bir parçasıdır. Laf olsun diye yada herhangi bir ülkenin toprağını işgal edelim diye yapılmış bir şey değildir. Türkiye'nin güvenliği, oradaki bölge halkının esenliği için yapılmış olan bir operasyondur. Biz Özgür Suriye Ordusu'na orada lojistik destek veriyoruz. Meşru bir grupla birlikte orada meşru bir operasyonu yürütüyoruz” ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gaziosmanpaşa'da kontrolden çıkan TIR kaza yaptı

SONRAKİ HABER

İzmir'de laiklik isteyenlere dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...