07 Aralık 2016 12:17

'Asgari ücret 2000 TL olsun'

Eskişehir'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu üyeleri, asgari ücretin 2000 TL olması için eylem yaptı.

Paylaş

Eskişehir'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, yaptıkları açıklamada asgari ücretin 2 bin lira olmasını istedi.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan DİSK üyesi yaklaşık 40 kişi, 'Asgari ücret geçim ücreti, 2000 TL net olsun' yazılı pankart açtı. DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz konuşmasında asgari ücretin net 2 bin lira olması gerektiğini söyledi. Ayaz şöyle devam etti:

"Asgari ücret, TÜİK tarafından hesaplanan bir işçinin geçimi için gerekli besin içi ve besin dışı harcamalara ilişkin asgari tutarın daha altında kalmaktadır. TÜİK tarafından 2015 Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonuna sunulan ve Kasım 2015'teki değerleri içeren miktar 1600 lira iken, asgari ücret 1300 lira olarak belirlenmiştir. Bir işçinin geçimi için gerekli miktarın aradan geçen bir yıl içinde en az yüzde 10 oranında arttığı kabul edilmelidir. Bu durumda 2016 Kasım ayında bu miktar 1750 lira olacaktır. 2017 için ise döviz kurlarındaki sıçrama nedeniyle enflasyonun da artacağını söylemek kehanet olmayacaktır. Dolayısıyla 2016 Kasım ayında 1750 lira civarında olan tek işçinin asgari geçim maliyeti 2017'de 2 bin lirayı rahatlıkla bulacaktır. Asgari ücretin sadece asgari ücretlileri değil tüm çalışanları ilgilendirdiğinin, tüm ücretleri belirlediğinin bilinciyle tüm işçileri 2 bin lira net asgari ücret talebine sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından sloganlar atan işçiler sonrasında dağıldılar. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Belediyesinde 3 Tüm Bel-Sen üyesi ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Gaziosmanpaşa'da kontrolden çıkan TIR kaza yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...