07 Aralık 2016 10:10

Yurt Müdürü: Yangın söndürme tüpü yoktu

Aladağ’da yaşanan yangın faciasıyla ilgili ifade veren Yurt Müdürü Cuma Ali Genç, dikkat çekici bilgiler verdi.

Paylaş

Adana'nın Aladağ'da ilçesinde 11'i öğrenci, biri eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği yangında 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç'i kaybeden yurt müdürü Cuma Ali Genç, Aladağ Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde yurdun güvenliğini çocukları servisle okula götürüp getiren Mahmut D.'nin sağladığını belirtti.

Yaklaşık bir yıldır müdür olarak çalıştığı yurdun işleyişi hakkında da bilgi veren Genç, yangının çıktığı 29 Kasım'da özel işleri sebebiyle Adana'ya gittiğini ve aynı gün saat 19.00 civarında Aladağ ilçesine döndüğünü aktardı. Genç, savcılık ifadesinin devamında ilçeye girdiği anda Mahmut D.'nin kendisini arayarak yurtta yangın olduğunu ve itfaiyeye haber vermesi gerektiğini söylediğini anlattı.

Genç, bunun üzerine itfaiyenin önünde bulunduğundan araçtan inerek ekiplerin yanına koşup yurtta yangın olduğunu söylediğini dile getirdi.

‘YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜ YOKTU’

Normalde yurtta yangın söndürme tüpü olduğunu ancak olay günü bulunmadığını iddia eden Genç, yurt müdürü olarak görev yaptığı süre içinde herhangi bir yangın tatbikatı yapılmadığını kaydetti. Yurtta çalıştığı dönemde yangın yönetmeliğine uygunluk konusunda herhangi bir denetleme yapılmadığını da söyleyen Genç, “Belediye tarafından da herhangi bir denetleme yapılmadı, sadece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6 aylık dönemlerde denetleme yapıldı” diye belirtti.

Yurdun kaçak yapı olmadığını iddia eden Genç, “Ben yurdun yangın merdiveni kapılarını birkaç kez denedim. Merdivenden aşağı inip çıktım. Kapılarda herhangi bir bozukluk yoktu. Yangın merdiveni kapıları açıktı. İkinci kattaki yangın merdiveni kapısının kapı kolları ben kontrol ettiğimde vardı. Olmadığını kabul etmiyorum. Ben yurdun yangın merdiveni kapılarının normalde yanmaz ve belli bir süre dayanması gereken maddeden olması gerektiğini bilmiyordum. Yangınla ilgili herhangi bir resmi eğitim almadım” dedi.

'İTFAİYE YETERSİZDİ'

Yurdun elektrik panosunda yaklaşık 5-6 ay önce sigorta attığını kaydeden Genç, sigortayı kaldırmak dışında herhangi bir şey yapmadığını ve kullanmaya devam ettiğini aktardı. Yaşanan ölümlerin itfaiyenin yetersizliğinden kaynaklandığını öne süren yurt müdürü Genç, “Olay itfaiyenin tamamen bu konudaki yetersizliğinden ve itfaiye aracının merdivenli müdahale aracının bulunmamasından, merdivenlerinin üçüncü kata yetişecek şekilde uzun olmamasından, itfaiye görevlilerinin yeterli donanıma sahip olmamasından kaynaklanmıştır. İtfaiye ekipleri yetersiz kaldı” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Avrupa’daki 214. maçına çıkıyor

SONRAKİ HABER

İsveçli vekillerin Yüksekdağ ile görüşmesi engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...