07 Aralık 2016 08:57

'Aleviler Diyanet’e hakkını helal etmiyor'

Meclis’te Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında inanç özgürlüğü ve ayrımcılık tartışması yaşandı.

Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi görüşülürken Meclis Genel Kurulu’nda tartışma yaşandı. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Alevi yurttaşlara yönelik ayrımcı politikalara dikkat çekti. Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a, “Kamuya personel alımında dışlamak ve işten çıkarmak için listenin başına yazmak üzere sadece Aleviler’i hatırlıyorsunuz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir inkar ve asimilasyon kurumu olarak faaliyet yürüttüğünü söyleyen Yılmaz, kurumun verdiği fetvalarla toplumsal barışı, inançsal ve ahlaki değerleri yaraladığını ifade etti ve “Alevi inançlı yurttaşlarımızın sürekli, bütçe dönemlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesine haklarını helal etmediklerini hatırlatmak istiyorum” dedi.

AKP’li vekillerin bütçe görüşmeleri sırasında sık sık Alevi inanç önderlerinin adını saydığını, sözlerinden alıntılar yaptığını vurgulayan Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a “Alevi inançlı yurttaşlarımızı ve inanç mekânları olan cemevlerini yüksek yargı kararlarına ve AİHM'in kararlarına rağmen görmezden geliyorsunuz. Kamuya personel alımında dışlamak ve işten çıkarmak için listenin başına yazmak üzere sadece Aleviler’i hatırlıyorsunuz. İnsanlığın yüz karası olan bu ayrımcı politikalardan vazgeçmezsiniz biliyorum, ama hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK mücadelede 21. yaşını kutluyor

SONRAKİ HABER

‘Öğrenciler ve eğitimci değil, AKP sınıfta kaldı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...