07 Aralık 2016 08:51

KESK mücadelede 21. yaşını kutluyor

KESK 21. yaşı dolayısıyla ‘Dündün bugüne direnenler buluşuyor’ etkinliği düzenleyecek.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) mücadelede 21. yaşını doldurdu. 8 Aralık 1995'te kurulan KESK, Türkiye'nin OHAL koşullarında ve binlerce kamu emekçisinin KHK'ler ile kamudan ihraç edildiği bir dönemde yeni yaşını etkinliklerle kutluyor.

12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası sendikaların kapatıldığı, örgütlü mücadelenin yasaklandığı bir dönemde  kamu emekçilerinin askeri rejim koşullarına rağmen  mücadelesiyle kurulan KESK, Türkiye'nin emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde önemli bir yere sahip.

KESK, 11-12 Kasım 1995'te 28 sendika ve 500 delegenin katılımı ile Ankara'da Konfederasyonlaşma Tüzük ve Kuruluş Kurultayı”nın ardından 8 Aralık 1995'te kuruluş dilekçesini İstanbul Valiliği'ne vererek kuruldu. KESK kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinin yanında demokrasi, barış, özgürlük ve laiklik mücadelesinde de önemli bir yere sahip.

Bu yıl OHAL koşullarında yeni yaşına giren KESK 21. yaşında “Dünden bugüne direnenler buluşuyor” etkinliğiyle hem yeni yaşını kutlayacak hem de KHK ile ihraç edilen üyeleriyle dayanışacak. Bu akşam Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak olan etkinlikte Moğollar, Mustafa Özarslan ve Grup Kibele konser verecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin Kitap Fuarı’nı 130 bin okur ziyaret etti

SONRAKİ HABER

'Aleviler Diyanet’e hakkını helal etmiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...