07 Aralık 2016 08:12

Cemaat yurtlarında şiddet iddiası

Adana’da KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen üyesi Ayhan Topal, cemaat yurtlarında çocukların şiddete maruz kaldığını iddia etti.

Paylaş

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılara ait öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasının ardından gözler bir kez daha cemaat yurtlarına çevrildi.

Adana’da Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu’nda görev yaparken KHK’yle ihraç edilen Eğitim Sen üyesi Psikolojik Danışman öğretmeni Ayhan Topal, cemaat yurtlarına ilişkin dikkat çekici iddialarda bulundu. Adana'da 80'e yakın cemaat yurdunun bulunduğunu ve yasal olmayan bu yurtların cinsel istismar başta olmak üzere her açıdan acilen denetlenmesi gerektiğini belirten Topal, yurtlarda kalan öğrencilerin sık sık şiddet görmekten şikayet ettiğini söyledi.

Son görev yaptığı okulda cemaat yurtlarında kalan 70’ten fazla öğrenci olduğunu söyleyen Topal, bu yurtlardan bazılarının Tepebağ Öğrenci Yurdu, Sarıçam ilçesinde bulunan Hacı Veli Dağkıran Yurdu ve Seyhan ilçesinde bulunan Gülbahçe Öğrenci Yurdu olduğunu söyledi.

'ÖĞRENCİLER DARP EDİLİYOR'

Yurtta kalan öğrencilerin okul servisleri ile değil yurdun denetimsiz araçları ile karga tulumba okula getirilip götürüldüğünü söyleyen Topal, “Öğrenciler sık sık dayaktan ve yurtta zorla temizlik işlerinde çalıştırılmaktan şikayet etmektedir. Ayrıca bu çocuklar çok erken uyandırıldıkları için okulda derslerde sürekli uyumaktadır” dedi.

Okul idaresi ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin bu yurtlarla ilgili herhangi bir işlem yapmadığını da vurgulayan Topal, aksine bu yurtların teşvik edildiğini dile getirdi. Yurt yetkililerinin öğretmenler üzerinde de baskı uyguladığını ifade eden Topal, “Ben de bu şikayetleri velilere ilettiğim için defalarca şikayet edildim ve tehditvari konuşmalara maruz kaldım. Kanunen yasak olmasına rağmen öğrenciler bu yurtlarda kalmaya devam ediyor” dedi.

'DEVLET ASLİ GÖREVİNİ YAPSIN'

Bu yurtlarda yapılan denetimlerin göstermelik olduğunu da dile getiren Topal, “Devlet acilen bu yurtları kapatmalıdır. Çünkü bu yurtlar yasal değildir. Çocuklarımızı bu cemaat yurtlarına peşkeş çekmekte, oralarda cemaatlere eleman kazanmalarına yardımcı olmaktadır. Devletin asli görevi Anayasa'da belirtildiği üzere parasız, bilimsel ve laik eğitim olmalıdır” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklu sayısı 900’ü aştı

SONRAKİ HABER

‘Talimatı verenler, failleri koruyanlar da yargılanmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...