07 Aralık 2016 06:30

Evrensel'den dayanışma çağrısı

Evrensel gazetesi 12 Aralık'ta dayanışma gecesi düzenliyor. Sanatçıların sahne alacağı gece Moda Sahne’de düzenlenecek.

Paylaş

Evrensel gazetesi, basına dönük baskılara karşı dayanışma çağrısı yaptı. Evrensel gazetesi tarafından yapılan “Susmuyoruz, söylüyoruz” başlıklı açıklamada şu sözlere yer verildi:
“Emeğin sesi Evrensel'i yaşatmak için buluşuyoruz. Memleketin en zorlu ve karanlık dönemlerinden birinin içinden geçiyoruz ancak gerçekleri kim anlatıyor kim gösteriyor? Sadece OHAL ile devreye sokulan bir KHK dayanak edilerek 21 radyo ve televizyon kapatıldı. Neden?

Savaşı, yoksulluğu, haksızlığı, ayrımcılığı ama sanatı, umudu, aşkı ve özgürlüğü de yazan, gösteren, görüntüleyen, tarihe not düşen yayınlar tükenmedi, susmadı. Cendere giderek daralırken kalan bir avuç gerçeğin sesini nasıl koruyacağız, nasıl yaşatacağız?

Özgürlüğe kilit vurulamayacağını göstermek için hep birlikte konuşuyor, yazıyor, susmuyor söylüyoruz. Evrensel Gazetesi olarak dayanışmayı güçlendiriyoruz. 12 Aralık Pazartesi günü herkesi Evrensel, Cumhuriyet, BirGün, Özgür Gündem ile dayanışmak için Moda Sahnesi’ndeki konserimize davet ediyoruz.”

Gecenin sunuculuğunu Sanatçı Feryal Öney ve Ayşen Güven yapacak. Etkinlikte sahne alacak müzik grupları ve sanatçılar ise şu şekilde: Hüsnü Arkan, Metin-Kemal Kahraman, Bajar, Niyazi Koyuncu ve Murat Ertel (Baba Zula).

Dayanışma gecesine katılmak için; 0532 161 10 94 ve 0534 668 48 86 numaralarla iletişime geçilebileceği, davetiyelere ise Moda Sahne’den ulaşılabileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya'da emekçiler kemer sıkma politikalarına isyan etti

SONRAKİ HABER

Cumartesi Annesi Asiye Karakoç hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...