07 Aralık 2016 06:10

Hava sıcaklığı tüm yurtta 6 derece azalacak

Hava sıcaklığı, tüm yurtta 3 ila 6 derece azalacak ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

Paylaş

Hava sıcaklığı ülke genelinde düşüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek.

Yağışlar, akşam saatlerinden sonra Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Marmara ve kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimler ile akşam saatlerinden itibaren Karadeniz kıyı kesiminde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, tüm yurtta 3 ila 6 derece azalacak ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz kıyıları ile İskenderun Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 Km/Sa) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışlar, akşam saatlerinde Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve iç kesimlerde yoğun kar şeklinde olacak. Kuvvetli yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğusu ve İstanbul çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Bursa, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus hadisesi bekleniyor. Rüzgar, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 Km/Sa) esecek.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus hadisesi bekleniyor. Rüzgar, akşam saatlerinden itibaren kıyılarda kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 Km/Sa) esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimleri çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus hadisesi görülmesi tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimlerde yağmur, akşam saatlerinde karla karışık yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus hadisesi bekleniyor. Rüzgar, öğle saatlerinden itibaren kıyılarda kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 Km/sa) esecek.

ORTA-DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimlerde yağmur ve zamanla karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde, akşam saatlerinde Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgar, sabah saatlerinden itibaren kıyılarda kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 Km/sa) esecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu, kuzeydoğusu parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Ardahan çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Çağlayan'da işyerinde patlama

SONRAKİ HABER

Brezilya'da emekçiler kemer sıkma politikalarına isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...