07 Aralık 2016 00:24

'Aladağ’dan sonra yurtta yangın merdivenini açtılar'

Balıkesir Üniversitesi yurdundan kalan bir kadın öğrenci, Aladağ'daki facianın ardından yurttaki yangın merdiveninin kilidinin açıldığını yazdı.

Paylaş

Balıkesir Üniversitesinden KYK kız yurdunda kalan bir öğrenci

Hepimizin bildiği gibi bir süre önce Balıkesir Üniversitesi KYK kız öğrenci yurdunda oluşan uzun yemek kuyruklarında fenalaşan bir kız öğrenci nedeniyle tepkiler patlak verdi. O günden bugüne hiçbir şey değişmedi, yine uzun kuyruklar, pahalı ve soğuk yemekler ögrencileri rahatsız etmeye devam ediyor.   

Şu günlerde de Adana’nın Aladağ ilçesinde çıkan yurt yangınından sonra Balıkesir KYK kız yurdunda birtakım önlemler alınmaya başlandı. Yangın merdiveni şimdiye kadar kapalıyken Aladağ’da yaşanan yurt yangını sonrası merdiven açıldı. Yurt müdüriyeti ögrencilere ısrarla afet durumunda olacakları için gerekli önlemi aldıklarını belirtiyor. Bu önleme öğrencilerin ihtiyacı olan çoklu prizleri almak da dahil. (Odalarda tek bir priz var ve bu kalabalık kaldığımız odalarda soruna yol açıyor.) Önlem aldıklarını dile getiriyorlar ama yangın merdivenlerinin sağlam olmayışı herhangi bir afette merdivenin yıkılma olasılığını göz ardı etmeleri şikayetleri dile getirildiği zamanlarda herhangi bir sorun yokmuş gibi davranılıyor. Sorunlar dinlenmiyor. Bu duruma daha fazla dayanamayan öğrenciler geçen hafta yurdun önünde toplanarak eylem yaptı. Yurt yönetimi ise eyleme kayıtsız kaldı. “Siz eylemlerinize devam etseniz de durum değişmeyecek, geri adım atmayacağız” dediler. 

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de erkek öğrenci yurdunda yangın paniği

SONRAKİ HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...