06 Aralık 2016 15:57

Putin'den Erdoğan'a 'Türk Akımı' teşekkürü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Binali Yıldırım'dan Erdoğan'a Türk Akımı anlaşması sebebiyle teşekkürlerini iletmesini istedi.

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Başbakan Binali Yıldırım Moskova'da bir araya geldi. 1 saat 15 dakika süren Putin'in görüşme sırasında Türk Akımı anlaşması sebebiyle Erdoğan'a teşekkür ettiği belirtildi.

Sputnik'in haberine göre Türk Akımı'nın Rusya ve Türkiye'nin gerçekleştirmeyi planladığı en büyük projelerden biri olduğunu ifade eden Putin, "Bunun dışında birçok ortak çalışmaya da imza atıyoruz. Moskova'ya yaptığınız bu ziyaretin, Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağımız zirvenin temelini oluşturacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın Moskova ziyareti sırasında iki ülke arasındaki ticaret hacmindeki düşüş nedeniyle yaşanan olumsuz trendin tersine çevrilmesi için yoğun çaba sarf edileceğini düşündüğünü vurgulayan Rus lider, "Rusya Başbakanı Medvedev ile kapsamlı görüşmeler yaptığınızı biliyorum. Türk-Rus işbirliğinde neredeyse tüm alanlarda ilişkilere yeniden başlanmasından memnuniyet duyuyorum" diye ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdal Aksünger: İddiaların inandırıcılığı kalmadı

SONRAKİ HABER

"kadıNgözÜyle" fotoğraf grubunun “Nü" sergisi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...