06 Aralık 2016 15:51

Erdal Aksünger: İddiaların inandırıcılığı kalmadı

CHP’li Erdal Aksünger, Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanlarından Fatih Gürsul’un gözaltına alınması ile ilgili ‘iddiaların inandırıcılığı kalmadı’ dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eski Başdanışmanı Fatih Gürsul’un, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor. Evrensel’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger konuyu değerlendirmek için iddianameyi, delillerin ne olduğunu görmek gerektiğini belirtti.

Türkiye’de ciddi bir cadı avı başlatıldığını Eğitim-Sen, Cumhuriyet gazetesi gibi bir çok muhalif kuruma ‘FETÖ’ adı altında operasyon yapıldığını söyledi. Hatta doların yükselmesi, Türkiye uçağının düşürülmesi gibi olaylarda bile FETÖ ilişkisinin öne sürüldüğünü aktaran Aksünger, iddiaların inandırıcılığını kaybettiğini söyledi. Aksünger “Türkiye dramatik bir süreçten geçiyor. Hal böyle olunca makul mantıklı yorum yapabilme yeteneği de ortadan kalktı. Sanki FETÖ CHP’ye sızmış gibi bir görüntü yaratılmaya çalışılıyor.

Türkiye’de şu anda FETÖ’nün iki numarası denen kişi AKP Genel Başkan Yardımcısının kardeşi ama CHP ile bağ kurmaya çalışıyorlar. Bir algı yönetmeye çalışıyorlar. Kendileri bir taraftanda “Beraber yaptık ama bizi aldatılar” açıklaması yaptılar. Bunun ötesinde bir şey konuşmak bile zul geliyor. Ne yapmaya çalışıyordunuz, sonra ne oldu? Türkiye çok gergin. Bu gerginliğin birarn evvel inmesi lazım. Demokrasi kavramı ortadan kalktı, insanlar kendi fikirlerini ifade edebilmeleri ellerinden alındı.Bunlarfı konuşmak lazım. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Merkel, 9. kez CDU genel başkanı

SONRAKİ HABER

Putin'den Erdoğan'a 'Türk Akımı' teşekkürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...