06 Aralık 2016 14:31

Van M Tipi’nde işkence iddiası

Şemdinli'de çatışma sonrası yaralı şekilde işkenceye maruz kalan Saime Afşin'in Van M Tipi Kapalı Cezaevinde gardiyanlarca darbedildiği ileri sürüldü.

Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşanan bir çatışma sonrası yaralı bir şekilde asker ve korucuların işkencesine maruz kaldığı belirtilen Saime Afşin’in, tutuklu bulunduğu Van M Tipi Kapalı Cezaevinde de gardiyanlarca darbedildiği ileri sürüldü. Sol bacağından yaralı bir şekilde cezaevine gönderilen Afşin’in tedavisinin yapılmadığını belirten baba İhsan Afşin, “Saime’yi ilk cezaevine gönderildiğinde gidip gördük, durumu daha iyiydi. Geçen hafta ve bu hafta ziyaretine gittiğimizde ayağındaki yara o kadar kötü olmuş ki tekerlekli sandalyeden kalkamıyor” dedi. Kızının gardiyanların saldırısına uğradığını ve yaralı bacağının 2 yerden kırıldığını aktaran baba Avşin, “Kızımın anlattığına göre; gardiyanlar koğuşa girip onu herkesin gözü önünde darbetmişler, sakat olan ayağı 2 yerinden kırılmış. Ayağına takılan platin yerinden çıkmış. Hatta bu işkenceyi durdurmak isteyen bir kadın arkadaşı Saime’nin üzerine atlamış ama öyle de devam etmişler ve o arkadaşının da parmaklarını kırmışlar” diye konuştu.

Kızının can güvenliğinden endişe duyduğunu aktaran baba Afşin, “Ayağının durumu bu kadar ağırken sadece doktor pansuman yapıp geri gönderiyor. Birçok ihtiyacı oluyor, benim maddi durumum el verdiği kadarıyla bir şeyler götürmeye çalışıyorum ama battaniye götürdük almadılar. Kızımın benden tek bir isteği vardı, bir saat istedi benden aldım götürdüm ama o saati de kırıp pilini çıkarıp vermişler. Merkeze uzak bir köyde yaşıyoruz, kızımın başına ne gelecek onu bilmiyoruz” dedi. Hukuki yardım talebiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesine başvuran baba Afşin, insan hakları savunucularına çağrıda bulundu. (Van/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Hacettepe'deki yürüyüşe bir yıl sonra soruşturma

SONRAKİ HABER

Nakliyat-İş'ten hukuksuz lokavta tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...