06 Aralık 2016 11:50

‘İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?’nun galasına yoğun ilgi

Tiyatroadam’ın yorumuyla sahneye konulan, Nâzım Hikmet'in çarpıcı eseri "İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?"nun etkileyici galası gerçekleşti.

Paylaş

Tiyatroadam’ın yorumuyla sahneye konulan, Nâzım Hikmet'in çarpıcı eseri "İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?"nun etkileyici galası dün akşam birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşti. Sahnelendiği günden bu yana çok konuşulan oyunun galasında; Zafer Algöz, Güven Kıraç, Meltem Cumbul, Alican Yücesoy, Melis Birkan, Özgür Çevik, Barış Kılıç, Serkan Keskin, Ülkü Duru, Alper Saldıran, Sarp Akkaya, Murat Serezli, İştar Gökseven, Selen Öztürk, Sevinç Erbulak, Eylem Yıldız, Selen Uçer, Beyti Engin, Sema Keçik, Serhat Tutumluer, Sarp Aydınoğlu, Meral Çetinkaya, Serdar Orçin, Bahtiyar Engin, Mahperi Mertoğlu, İpek Erdem ve Çağlar Çorumlu gibi isimler Tiyatroadam ekibini yalnız bırakmadı.

TRAJİK, KOMİK, HİPNOTİK BİR ÖYKÜ

 “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?”,  Rusya’nın taşra kasabasında geçer. Petrof, insanlara kâğıtlardan çok inanan, kasabanın en sorumlu, mevki sahibi amiridir. Dürüst, yardım sever, iyi bir insan olan Petrof’u bütün kasaba halkı sevip saygı duymaktadır. Peki ya otorite? Petrof otorite sahibi midir? Erdemleri ve otoritesi arasında sıkışmış bir insanın, her çağda karşılaşılan, çok tanıdık, hatta başımıza gelebilecek değişiminin/dönüşümünün yarı tatlı öyküsüdür bu... Trajik, komik, hipnotik bir öykü... Peki, ama bu öyküde "İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?"

Yönetmenliğini Emrah Eren’in yaptığı oyununun, dekor ve kostüm tasarımında Barış Dinçel, ışık tasarımında Yüksel Aymaz, hareket düzeninde Esra Yurttut imzası var. Oyuncu kadrosunda ise Aşkın Şenol, Baransel Gürsoy, Berk Yaygın, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ, Pınar Tuncegil yer alıyor.

“İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?”, galasının ardından 7 Aralık akşamı saat 20:30’da Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde izlenebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis’te simit, çay ve peynirli asgari ücret hesabı

SONRAKİ HABER

Yunanistan, 3 askeri Türkiye'ye iade edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...