06 Aralık 2016 11:45

Şirvan'da işçi yakınları suç duyurusunda bulunacak

Şirvan'da Ciner Grubu'na ait madendeki iş cinayetinde hayatını kaybeden işçilerin yakınları şirket hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Paylaş

Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyünde 17 Kasım’da Ciner Grubu’na ait Park Elektrik Şirketi’nin işlettiği Türkiye’nin en büyük bakır maden sahasında meydana gelen iş cinayetinde 16 işçi toprak altında kalmıştı. 1 milyon metreküpün üzerinde toprağın altında kalan çalışanlar için 20 günü aşkın yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde 12 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Ailelerin çaresiz bekleyişleri sürerken halen toprak altında çıkarılmayı bekleyen ekskavatör operatörü İbrahim Kılınç, kamyon şoförleri Yavuz Yıldız, Halil Başer ve Nusret Beyazelma için aramalar devam ediyor.

AİLELER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYOR

800 işçinin çalıştığı madende ihmalleri olduğu değerlendirilen maden şirketinin saha işletme sorumlusu, başmühendisi, iki iş güvenlik uzmanı, taşeron şirketin sahibi ile taşeron şirketin saha sorumlusu gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 5’i tutuklanmıştı. Maden sahasında oluşan geniş çatlakların bilinmesi ve yapılan uyarıların dikkate alınmamasından dolayı aileler şirket hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

SAĞ KURTULANLAR İŞTEN ÇIKARILIYOR

Türkiye’nin en büyük maden ocağında sahasında 2 bin TL maaş ile 12 saat çalışan taşeron işçilerin herhangi bir sendikaya üye olmadığı öğrenildi. Yaklaşık 800 işçinin çalıştığı açık ocak madeninde şirket tarafından aranan 48 işçi herhangi bir gerekçe belirtilmeyerek ücretsiz ve süresiz izin verildiği söylendi. 4 işçi ise basına şirket ihmallerini söyledikleri için işten çıkartıldı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, Obradovic'le sözleşme yeniledi

SONRAKİ HABER

Meclis’te simit, çay ve peynirli asgari ücret hesabı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa