06 Aralık 2016 10:58

'Gemicikler'de Türk Lirasına geçildi mi?

CHP milletvekili Murat Emir dolar bozdurma çağrısı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oğluyla ilgili sorular sordu.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yastık altındaki dolarları bozdurma çağrısını anımsatan dolar artışına ilişkin sorular yöneltti.

Ekonomide karşı karşıya kalınan duruma gerçekçi tedbirler alınması beklenirken, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP Hükümeti yetkilerinin, komplo teorileri üzerinden halkı kandırmaya çalıştığını kaydeden CHP’li Emir, “Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 4 Aralık 2016 tarihinde Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, ‘15 Temmuz sonrası ekonomimizde sahnelenmeye çalışan oyunun hepiniz farkındasınız. 15 Temmuz'da gerçekleştiremedikleri darbeyi faizle dövizle yapmaya çalışıyorlar’ şeklinde hamaset yaparak, sıcak paraya bağımlı hale getirdikleri ekonomik sistemimizin yapısal sorunlarını gizlemektedir” dedi.

AKP'Lİ YÖNETİCİLER DE BU AY NE KADAR DÖVİZ ALDI?

4 Aralık 2016 tarihinden geriye doğru son bir ayda 100 bin dolar ve eşiti döviz alan gerçek kişi ve şirket sayısının kaç olduğunu soran Emir, aynı dönemde yurtdışına transfer şeklinde çıkartılan döviz miktarı kaç dolar olduğuna da yanıt istedi. Türkiye’deki bankalardan yurtdışına en fazla döviz transferi yapan ilk 50 gerçek kişi ve şirketlerinin hangileri olduğunu soran Emir, “4 Aralık 2016 tarihinden geriye doğru son bir ayda Türk lirasını dövize, dövizini Türk lirasına çeviren bakan, AKP’li yönetici veya belediye başkanı var mıdır? Varsa hangi bakan, AKP’li yönetici ve belediye başkanı bu süre zarfında ne kadarlık döviz almıştır” sorularını yöneltti.

Emir, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerinde tepki göstererek sık sık dile getirdiği 'faiz lobisi' kimlerden oluşmaktadır? Paradan para kazanma olarak tanımlanabilecek faizden en fazla kar elde eden ilk 50 kişi, şirket ve kurum hangileridir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gemilerle taşımacılık yapan oğlu Burak Erdoğan, yaptığı bu ticareti hangi para cinsiyle yapmaktadır. Dövizle yapmaktaysa, babası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyup, son dönemde ticaretini Türk lirasına çevirmiş midir?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: Rusya'yla ilişkilerde iyileşme hızlanmalı

SONRAKİ HABER

Doğan Grubundan DHA çalışanlarına sosyal medya ‘ayarı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...