06 Aralık 2016 10:02

HDP’li vekillerin Demirtaş’la görüşmesine engel

HDP milletvekillerinin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ile görüşmeleri engellendi.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ve Mardin Milletvekili Erol Dora, ziyaret için gittikleri Edirne F Tipi Cezaevi'nde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ile görüştürülmedi.

Adalet Bakanlığı'ndan izin almadıkları gerekçesiyle görüşmeleri engellenen HDP milletvekilleri, HDP Edirne İl binasında basın toplantısı düzenledi.

Adalet Bakanlığı'nın keyfi uygulaması nedeniyle Demirtaş ve Zeydan’la görüşemediklerini söyleyen Beştaş, Demirtaş ve ve Zeydan’ın aynı koğuşta kalma taleplerinin reddedilmesini de işkence olarak nitelendirdi.

Demirtaş ile Zeydan hakkında alınan 'Birlikte kalmama' kararının kaldırılması için Edirne İnfaz Hakimliği'ni başvuruda bulunduklarını anlatan Beştaş, “Bu karar her şeyden önce ceza infaz mevzuatına uygun değil. Hakkari milletvekili ile eş başkanın bir arada kalmasının kendilerinin güvenliğiyle ilgili tehlikeye yaratacak bir olgu olarak sunulması başlı başına absürt bir gerecektedir. Şu anda sadece eş başkanımız Demirtaş değil, diğer eş başkanımız Figen Yüksekdağ, grup başkan vekilimiz İdris Baluken, Silivri Cezaevi'nde bulunan milletvekili arkadaşlarımız ve Kandıra Cezaevi'nde bulunan milletvekili arkadaşlarımızın tümü tek kişilik odalarda tutulmaktadır. Bu karar cezaevi yönetimin vermiş olduğu bir karar değil. Tıpkı 4 Kasım gece yarısı darbesiyle eş başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımızın bir darbe girişimiyle gözaltına alınması ve ardından tutuklanmaları gibi merkezi bir karardır” dedi.

‘BU İNTİKAM’

Uygulamayı intikam olarak nitelendiren Beştaş, “Bu öç alma, intikam siyasi rakiplerin yargı eliyle tecrit ile devre dışı bırakılması olarak kullanılmaktadır. Millet iradesi tektir, biz de aynı iradeyle seçildik, aynı parlamentonun üyeleriyiz. Adalet Bakanı'na, hükümete bu kararın tarafımızca kabul edilemez olduğunu idare mahkemesine dava açtığımızı suç duyurularında bulunduğumuzu, AHİM ve AYM önünde bu başvurularımızın olduğunu da hatırlatarak bizim eş başkanlarımıza ve milletvekili arkadaşlarımıza bir gün dahi cezaevinde kalsalar hesabını vereceklerini buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

HDP milletvekilleri, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Bakanı Selahattin Demirtaş'ın tecritte tutulmasına ilişkin itiraz ve şikayette bulundu. Avukatlar, Edirne Ceza İnfaz Hakimliği'ne yaptıkları başvuruda Demirtaş'ın oda değişikliği talebinin kabul edilmesini, öncelikle milletvekili Abdullah Zeydan ile aksi halde uygun ve güvenilir tutuklu ve hükümlüler ile kalmasının sağlanmasını istedi. Avukatlar, Edirne 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları başvuruda ise Demirtaş'ın el konulan ve sansürlenen mektup ve röportajlarının orjinalinin kendilerine iade edilmesi istedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden KESK mitingine çağrı

SONRAKİ HABER

Halk baz istasyonuna karşı sokağa döküldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...