28 Mayıs 2012 11:48

Çeşmelerin başında yeşeren kardeşlik

2009’da restorasyonuna başlanan tarihi 1100’lü yıllara dayanan Ermeni yapı ve mimari işçiliğinin güzel örneklerinden olan çeşmelerin, restorasyonunun bitiminden sonra  Habab-Havav (Ekinözü) köyünde şenlikle kutlandı. Şenliğe Avukat Fethiye Çetin, Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, Kovancılar Kaymakamı, Kov

Çeşmelerin başında yeşeren kardeşlik
Paylaş
Erhan Kurul / Kerem Sayın

Dink Ailesi’nin Avukatı Fetiye Çetin yaptığı konuşmada, çeşmelerin restorasyonu, Avrupa’dan Ermenistan ve Türkiye’nin çeşitli ülkelerinden gelen insanların çalışmasıyla olduğunu belirtti. Toplumun çoğunluğunun başaramadığı bir başarıyı başardıklarını anlatan Çetin, “Biz Kürtler, Türkler, Ermeniler birlikte üst üste koyduğumuz taşlarla kuruyan çeşmelerden suyu tekrar akıttık” dedi. Çetin, katkısı olanlara teşekkür etti.

YAŞATMAK İÇİN GAYRET

Hrant Dink Vakfı Başkanı ve Hrant Dink’in eşi Rakel Dink katılımcıları Kürtçe ve Türkçe selamladı. “Hrant Dink elimize bir meşale tutuşturdu. Yüzleşme meşalesi ve biz onu bugün buraya sizlerle paylaşmaya getirdik” diyen Dink, “Siz zaten paylaşmaya başlamıştınız biz de çeşmelerin sularında birleştirdik. Kulaklarda fısıltı ile söylenen her şey, damlarda bağırılacaktır. Hiçbir şey gizli kalmadığı gibi,  hiçbir gerçek de gizli kalmaz” dedi.

Yaşanan acılara değinen Dink, var olan kültürel değerlerin yok olmaması için acılar yaşamış olanların torunlarına büyük görevler düştüğünü belirtti. Türkiye’ye seslenen Dink, “Acı çektirmesin kimse kimseye öldürmek için değil yaşatmak için gayret etsin herkes” dedi. Şenlikte Kardeş Türküler sahne aldı. Şenliğin sonunda köylüler, katılımcılara ikramlarda bulundu.
(ElazığEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Binici: Urfa halkı gereken cevabı verecek

SONRAKİ HABER

Yeter artık bırakın çocuklarımızı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa