06 Aralık 2016 09:14

Katledilen Ugandalı göçmen Violet’in duruşması yarın

Tecavüze uğradıktan sonra katledilen Ugandalı göçmen kadın Violet Nantaba’nın duruşması yarın görülecek.

Paylaş

31 Ağustos tarihinde İstanbul Aksaray'daki evinde Kenan Rafiyev ve Sunay Hasanov adlı sanıklar tarafından tecavüz edildikten sonra öldürülen dövülerek öldürülen Ugandalı göçmen kadın Violet Nantaba’nın duruşması yarın görülecek. 

İstanbul adliyesi’nde saat 11.30’da görülecek olan davaya Sınır Tanımayan Kadınlar örgütü de çağrı yaptı. Kadınlar “Göçmen kadınlara yönelik devlet destekli bu erkek şiddetine karşı mücadele etmek ve onu görünür kılmak için kızkardeşi Beatrice'den aldığımız vekalet ile davayı takip edeceğiz.Tüm kadınları Violet ve Beatrice'in davasında adalet arayışımıza ve katillerin hak ettikleri cezayı alması için dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Göçmen kadınlara yönelik erkek şiddetinin hedefi olan Ugandalı ikiz kardeşler Violet Nantaba ve Beatrice Babirye Uganda’daki işsizlik sebebiyle Nisan ayında Türkiye’ye gelmişti.  İkiz kardeşlerden Violet Nantaba İstanbul Aksaray’daki evinde 31 ağustos’ta Kenan Rafiyev ve Sunay Hasanov adlı kişiler tarafından önce tecavüze uğradı daha sonrada dövülerek öldürüldü. Kardeşi Beatrice ise yine aynı kişiler tarafından dövülerek hastanelik edildi.Olay sonrası soruşturma başlatan polis hastanede ağır yaralı yatan Beatrice'i gözaltına aldı ve sınırdışı etti.(KADIN SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP: Önce kendi içindeki FETÖ'cüleri ayıklasınlar

SONRAKİ HABER

Niğde'de tren kazası: 6'sı çocuk 14 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...