28 Mayıs 2012 11:40

Binici: Urfa halkı gereken cevabı verecek

Bölge yine güne gözaltı operasyonlarıyla başladı. KCK adı altında yapılan gözaltı operasyonunun merkezi bu kez de Şanlıurfa’ydı. Aynı operasyon kapsamında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde gözaltılar yaşandı. Yapılan operasyonda BDP’li ilçe başkanları ve belediye başkan yardımcıları gözaltına alındı. BDP Şan

Binici: Urfa halkı gereken cevabı verecek
Paylaş

Şanlıurfa ve ilçeleri güne gözaltılarla uyandı. Evlere düzenlenen baskınlarda 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltılarla ilgili gazetemize açıklama yapan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Urfa’nın hedef alınmasına şaşırmadıklarını söyledi. Urfa’da seçilen Milletvekili İbrahim Ayhan’ın delil ve kanıt olmadığı halde tutuklu olduğunu da hatırlatan Binici, Urfa’da mücadele direnişini kırmak için Urfa’da BDP’ye yönelik baskıların yaşandığını söyledi.

AKP DIŞINDA ÖRGÜTLENME İSTENMİYOR

Partilerine yönelik daha önce de gözaltı operasyonu yaşandığını ve aralarında parti yöneticilerinin olduğu 24 kişiden 22’sinin tutuklandığına dikkat çeken Binici, “Son yaşanan da farklı bir şey değil. Siyasi soykırım operasyonlarına devam ediyor AKP. Buna karşı tek gücümüz halkımız bütünleşmek kendimizi anlatmak. Direnmeye devam edeceğiz. Kararlıyız boyun eğmeyeceğiz. Tutuklama ve gözaltılarla geri adım atacaklarını zannediyorlar. Ama Urfa’da halk AKP faşizmini yenecektir” dedi.  Urfa’da AKP’nin halka yönelik zulüm siyaseti yürüttüğünü söyleyen İbrahim Binici, AKP dışında herhangi bir örgütlenmeye izin verilmek istenmediğini vurgu yaptı. Binici, yaşananları Urfa halkının gördüğünü dile getirerek, “Zorla güzellik olmaz deniliyor ya, artık zora dayalı, atlı boş, hukuksuz operasyonlarla halkı korkutacaklarını zannediyorlar ama burada yanılıyorlar” dedi.

AKP KİRLİ SİYASETİ TERK ETMELİ

Gözaltına alınıp tutuklarının parti üye ve yöneticileri olduğunu belirten Binici, parti üye ve yöneticilerini demokratik siyaset mücadelesini yürüttüklerini ifade etti. Parti olarak yaptıkları bütün açıklamalarda ülkede barış ve kardeşlik içinde birlikte yaşamı dile getirdiklerini anlatan Binici, “AKP kirli siyasetten ve komplolardan elini çekmeli. Urfa’da Eş Genel Başkanım Selahattin Demirtaş’ın da dediği gibi bir çete örgütlenmesi var. Bunun başında da emniyet müdür yardımcısı var. Haddini aşmış, Urfa’da iki kişinin yan yana gelmesine tahammül edemiyor. Ama Urfa da halk örgütlenmesi yaparak cevap verecektir” diye konuştu.

SIRA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARINA GELDİ!

Urfa merkez ve ilçelerinde sabah erken saatlerde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Yapılan operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Yaşanan gözaltıların gerekçesi yine bilindik bir iddia, “PKK’ye yardım etmek” olduğu belirtildi. Ceylanpınar ilçesinde düzenlenen ev baskınlarında evler didik didik aranırken, kitap, dergi ve bilgisayar hard disklerine el konuldu. Yapılan aramaların ardından İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Demir, Belediye Meclis üyeleri Hasan Karaoğlan, Abdulhalim Dayan, Eski Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dağtekin, BDP İlçe Yöneticisi Halil Şahin, Cemil Tuncer, belediye işçileri Süphi Zengin, Yavuz İleri, MEYADER üyeleri İbrahim Avcı ve Ecevit Yavuz gözaltına alındı.  Viranşehir ilçesinde ise, düzenlenen baskında BDP İlçe Eş Başkanı Birgül Özkara, Belediye Başkan Yardımcıları Suna Uluğtürken ve Naif Aslan, BDP İlçe Yöneticisi Bubo Azlal, Emine Aydoğan, Ahmet İlbaş, Mustafa Kurt, Eyo Kudin gözaltına alındı. Suruç ilçesinde Sarayaltı Mahallesi ile ilçeye bağlı Üçpınar köyüne asker ve polisler tarafından çok sayıda eve baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda, Suruç Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yüksel, DTK Üyesi Mehmet Özberk ve BDP Eski İlçe Başkanı Ahmet Yenilmez gözaltına alındı.

BİSMİL’DE 6 GÖZALTI

Aynı operasyon kapsamında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde sabah erken saatlerde birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda Şirin Dinar, Vedat Baran, Aydın Önen ve isimleri öğrenilemeyen 3 kişinin daha gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İMES işçileri: Anayasada biz de olmalıyız

SONRAKİ HABER

Çeşmelerin başında yeşeren kardeşlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...