06 Aralık 2016 07:48

Eğitim-İş’in eski MYK üyesi Eğitim Sen’e geçti

Eğitim-İş Sendikası eski MYK üyesi Ömer Arslan, KHK’ler karşısında sessiz kalan sendikasına tepki göstererek Eğitim Sen’e geçti.

Paylaş

Eğitim-İş eski Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ömer Arslan, Eğitim-İş’in OHAL’e tepkisizliği ve KHK’lerle açığa alınan kamu emekçilerine sahip çıkmaması nedeniyle ekim ayında sendikadan istifa etmişti. Arslan, Eğitim Sen’e üye olduğunu açıkladı.

Arslan yaptığı açıklamada, demokrasiyi tamamen yok etmek isteyenlerin Eğitim Sen ve KESK’e yüklendiğini belirterek, “Bugün içinde bulunduğumuz koşullar, demokratik bir ortam sağlanmadan hiçbir sendikal mücadelenin yürütülemeyeceği gerçeğidir. Bu bağlamda demokrasi mücadelesi yürüten örgütlere omuz vermenin tarihsel bir sorumluluk olduğu inancındayım. Bugün itibarı ile sendikal mücadeleyi Eğitim Sen üyesi olarak sürdüreceğim” dedi. Arslan, 12 Ekim’de 10 yılı aşkın süredir şube kuruluşundan başlayarak MYK üyeliğine kadar çeşitli kademelerinde görev aldığı Eğitim İş’ten ayrıldığını duyurduğu açıklamada “Son 2 yılda ‘Değerler eğitimi’, 4-6 yaş Kur’an eğitimi, ilkokullara Arapça dersi konması, okullara mescit dayatması gibi birçok politika ile eğitimin laik özelliği ortadan kaldırılırken, Eğitim İş’in bırakın eylemi bu konularda hiçbir riski olmayan dava bile açamaması sözün bittiği noktaya geldiğimizin işaretidir” demişti. Arslan, açıklamasında Eğitim İş’in KHK’ler karşısındaki tepkisizliğini ve hukuksuz bir şekilde açığa alınan kamu emekçilerine sahip çıkamamasını eleştirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Buzlanan yolda zincirleme kaza : 9 yaralı

SONRAKİ HABER

Kamuda 'Sıra bana da gelecek' endişesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...