06 Aralık 2016 07:35

Başbakan Yıldırım: Bu badireyi de atlattık

Başbakan Binali Yıldırım Rusya’da düşürülen uçakla ilgili konuştu: İki ülke de büyük bir sınamadan geçti. Bu badireyi de atlattık.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım Moskova devlet Diplomasi Enstitüsü'de düzenlenen toplantıda konuştu. Rus savaş uçağının düşürülmesini bir talihsizlik olarak niteleyen Yıldırım, “Bu badireyi atlattık” diye konuştu.

Rusya-Türkiye ilişkilerinde işbirliği ve rekabet olduğunu söyleyen Yıldırım, “İki ülke arasındaki normalleşme süreci geçtiğimiz ağustos ayından beri devam ediyor. Türkiye ile Rusya ilişkilerinde duraksama dönemini geride bıraktığımızı düşünüyorum” iddiasında bulundu.

Rusya-Türkiye ilişkilerinin bölge için de önemli olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bizim Rusya ve Türkiye olarak çok önemli sorumluluklarımız var. Dünyadaki bütün ülkeler artık bir birilerine bağlı. Bölgesel sorunlara ilgisiz kalırsak bu sorunlar daha sonra küresel sorunlara dönüşebilir” dedi. Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizin kaynağı olarak yine ABD’yi işaret eden Yıldırım, “Amerika’da başlayıp dünyaya yayılan krizin kaynağı da insanın ihmal edilmesidir, Ortadoğu’daki savaşların kaynağı da insanın ihmal edilmesidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avro ve dolar değerini koruyor

SONRAKİ HABER

Aydın Doğan’ı hedef alan Akit'e tazminat cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...