06 Aralık 2016 07:08

Cezaevinde işkence gören çocuk sürekli ölümü düşünüyor

Fiziki ve sözlü şiddete maruz kalan K.T. adlı çocuk tutuklunun sürekli ölümden bahsettiği iddia edildi.

Paylaş

Geçen yıl Ağustos ayında Şırnak'ın İdil ilçesinde gözaltına alınarak, tutuklanan ve Midyat Cezaevi'ne gönderilen K.T. (17) adlı çocuğun bir yıl içerisinde 4 kez kaldığı yer değiştirildi.

Midyat Cezaevi'nden sırasıyla Sincan, Şakran ve Maltepe Çocuk Cezaevi'ne gönderilen K.T.’nin şu an tecrit altında tutulduğu bilgisini veren avukatı Hüseyin Boğatekin, müvekkilinin sağlığından endişeli olduğunu söyledi.

Avukat Boğatekin, Şakran Cezaevi'nde K.T.'nin fiziki şiddete maruz kaldığını söyledi. Çocukla yaptığı görüşmeyi de anlatan Boğatekin, “Ben K.T. ile görüştüğümde bana dedi ki, 'Şakran ve Sincan cezaevinde gardiyanların şiddetine uğradım, bundan dolayı intihar etmek istedim' K.T. bana bileğini gösterdi, bileğinde derin bir yara izi vardı. K.T.’nin cezaevinde kötü muameleye maruz kaldığı için psikolojisi bozulmuş durumda. Sürekli ölümden bahsediyor” bilgilerini paylaştı.

'TRAVMA GEÇİRİYOR'

Boğatekin, şöyle devam etti: “K.T.'yi görmeye gittiğim de açlık grevindeydi. Ben açlık grevinden çıkmasını istedim. O da beni dinleyerek açlık grevini sonlandırdı. Cezaevi psikoloğu ve kurum müdürüyle görüştüm. Psikolog bana K.T.'nin yaşadıklarından dolayı travma yaşadığını, söyledi. Bundan dolayı K.T., iyi şeyler düşünemiyor. Psikolog da cezaevi müdürüyle görüştü. K.T.'ye yardımcı olunmaması durumunda psikolojisinin daha da kötüye gideceğini söyledi. Cezaevi müdürü de K.T.'yi hastaneye götüreceklerini aktarmış.

'CEZAEVLERİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇÖZÜM DEĞİL'

K.T.'nin yaşadığı sorunlardan endişeli olduğunu ifade eden Boğatekin, “Bundan bir ay önce Maltepe’de yakın zamanda tutuklanan adli bir çocuk iki saat sonra intihar etti. Çocuğun ailesi henüz başvuru yapmışken ardından bir çocuktan daha 'Ben intihar etmeyi düşünüyorum' cümlesi duymak gerçekten vahim bir durum. Her zaman söylüyoruz cezaevleri çözüm değil farklı yolların bulunması gerekiyor. Yaşanan durum da bunun en iyi örneği” diyerek çözüm yolları üretilmesini istedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: İnşaatta TL olur, doğalgazda olmaz

SONRAKİ HABER

‘Kapalı Gişe’ internette ilgi görüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...