06 Aralık 2016 06:48

CHP Milletvekili Yarkadaş: Saat ayarı ekonomimizi çökertti

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, saatlerin geri alınmaması uygulamasını meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan uygulamayı Meclis gündemine taşıdı. Kararın mutlaka yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen CHP’li Yarkadaş, “Uygulama ekonomiye büyük zarar vermiş durumda. Karar nedeniyle birçok şehirde milyonlarca öğrencinin yanı sıra erken saatte mesaiye başlayan milyonlarca vatandaş, kış günlerinde henüz güneş doğmadan evlerinden çıkmak zorunda kalıyor. Kışın güne bir saat daha erken başlıyor oluşumuz, tasarruf anlamına gelmiyor. Uygulamanın devamında finans, spor, turizm, ulaştırma ve sağlık alanında birçok problemle karşı karşı kalacağız. Saat ayarı psikolojimizi de ekonomimizi de çökertti” ifadesini kullandı.

‘SUUDİ ARABİSTAN İLE EŞİTLENDİK’

Yarkadaş’ın Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:
- Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi düşünülmekte midir?

- Bu uygulamayla ne kadar enerji tasarrufu sağlanmıştır?

- 2012 yılında hükümet bugün aldığına benzer bir Bakanlar Kurulu kararı almış ve kış saatine geçildikten sonra bir daha yaz saati uygulanmaması ile ilgili kararname Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Daha sonra ise bu uygulamadan geri dönülmüş, yaz saati-kış saati uygulaması devam etmiştir. Bugün aynı Enerji Bakanlığı neden 2012’dekinin tam tersi bir karar almıştır. Bunun gerekçesi nedir?

- Türkiye’nin dünya üzerindeki coğrafi konumu düşünüldüğünde GMT +3 diliminde olmak Türk ekonomisine zarar getirmemekte midir? Bu uygulama ekonomideki kötü gidişin nedenlerinden biri midir?

- Bu değişiklikteki asıl amacın, Suudi Arabistan saat dilimini kullanarak, namaz saatlerini Mekke ve Medine’ye göre ayarlamak olduğu iddiaları doğru mudur? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan anayasa değişikliğinin detaylarını açıkladı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Mehmet Güleş gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa