06 Aralık 2016 05:53

OHAL ve KHK’lere karşı yeni kampanya: Uzatma

Demokrasi İçin Birlik Meclisi, OHAL’in kaldırılması ve KHK’lerin durdurulması için yeni bir kampanya başlatacak.

Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı Rıza Türmen’in, “Demokratik Güç Birliği” çağrısı üzerine bir araya gelen çok sayıda ismin oluşturduğu Demokrasi İçin Birlik Meclisi, 23 Ekim Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği, “Demokrasi için Birlik” buluşmasının ardından yeni bir kampanyaya imza atıyor.

Önümüzdeki günlerde başlayacak kampanyanın sloganı ise, “UZATMA” olacak. Kampanyanın amacı, “OHAL kaldırılsın, Kanun Hükmünde Kararnameler durdurulsun” talebiyle Türkiye’nin çeşitli illerinde forum, imza kampanyaları, toplantılar ve sokak etkinlikleri düzenlemek.

Ayrıca bu kampanya iktidardan gelebilecek anayasa değişiklikleri, başkanlık referandumu gibi yeni hamlelere karşı mücadeleye evrilebilecek bir yapıda olacak. Kampanyanın startı önümüzdeki günlerde Demokrasi İçin Birlik Meclisi tarafından yapılacak toplantı ile duyurulacak. Bu toplantının ardından kampanya ile bağlantılı olan etkinlikler başlayacak.

OHAL’İN KALDIRILMASI İÇİN KAMPANYA

Demokrasi İçin Birlik Meclisi’nin 28 Haziran 2016’da yapılan toplantı ile çalışmalarına başladığını söyleyen CHP eski Milletvekili Binnaz Toprak, o günden bu yana çeşitli aralıklarla bir araya geldiklerini ve önlerine planlamalar koyduklarını söyledi. Amaçlarının güçlü bir muhalefet oluşturmak olduğunu kaydeden Toprak, yeni bir kampanya başlatacaklarını söyleyerek, “Önümüzde OHAL süreci var, ondan sonra da başkanlık sistemine geçmek için bir referandum meselesi var. Dolayısı ile biz hem OHAL’in hemen kaldırılması, son bulması için başlattık kampanyayı” dedi.

‘BAŞKANLIĞA HAYIR DEMEK İÇİN DE KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ’

OHAL’in amacını aştığını belirten Binnaz Toprak, “15 Temmuz hareketinin faillerinin yargılanması ve yakalanması için başlatılmış olan OHAL, amacını aştı ve bütün muhalefete, AKP muhalefetine yönelik bir harekete dönüştü. Pek çok şeyin aslında 15 Temmuz ile bir alakası yok. Seçilmiş milletvekillerine, belediye başkanlarına yapılan operasyonlar, bunun yine darbe girişimi ile alakası yok. Başka konular ile ilgili olabilir ama OHAL dışında da hal edilebilir. OHAL ile bağlantılı işler değil bunlar. Gazeteci, yazarların, akademisyenlere kadar birçok kişinin içeri atılması, bütün bunların Fethullah Gülen ile bağlantıları olup olmadığı şüpheli. Hukuka aykırı birçok işler yapılıyor. Dolayısı ile OHAL’in kalkması için bir kampanya başlatıyoruz. Onunla birlikte hemen akabinde referandumda başkanlık sistemine hayır demek için bir kampanya başlatacağız” diye konuştu.

SOSYAL MEDYANIN ETKİLİ GÜCÜNÜ KULLANCAKLAR

Bu kampanya çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Toprak, “Kampanya kapsamında sosyal medya gerekliyse onu kullanacağız. Biliyorsunuz sosyal medya dışındaki medya imkanları çok kısıtlı. Bunları kullanacağız. Anadolu’nun birçok yerinde toplantılar yapacağız. Bunu anlatarak genişleteceğiz” diyerek kampanyalarını yaygınlaştıracaklarını belirtti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ Kitap Fuarı başladı

SONRAKİ HABER

Aydın Erdem’i anan öğrencilere 90 yıl hapis isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...