28 Mayıs 2012 11:34

‘4+4+4 hükümetin siyasi niyetinin karşılığıdır’

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Bornova’da bulunan Atatürk Mahallesinde, “4+4+4 Sistemi ne getiriyor, çocuklarımız nasıl etkileniyor?” başlığıyla düzenlediği panelde hükümetin eğitim politikaları tartışıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Zoraloğlu ile ÖVDER Ş

‘4+4+4 hükümetin siyasi niyetinin karşılığıdır’
Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Bornova’da bulunan Atatürk Mahallesinde, “4+4+4 Sistemi ne getiriyor, çocuklarımız nasıl etkileniyor?​” başlığıyla düzenlediği panelde hükümetin eğitim politikaları tartışıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Zoraloğlu ile ÖVDER Şube Başkanı Orhan Yüce’nin konuşmacı olduğu panelde konuşmacılar getirilen sistemin amacı ve uygulamaları üzerine açıklamalarda bulundu.

Eğitim konusunda hükümetlerin değil, devletin bir politikası olması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Yunus Zoraloğlu, “İktidardan iktidara, hatta bakandan bakana değişen bir eğitim sistemi, hem çocuklarımıza hem de ülkeye zarar verir” dedi. 4+4+4 diye adlandırılan yapılanmanın hiçbir bilimsel ve pedagojik değeri olmadığını belirten Zoraloğlu, okula başlama yaşının da sorunlu olduğunu vurguladı. “Siz 5.5 yaşındaki oyun çocuğunu sıralara oturtursanız, 4 yıllık ilkokulda temel değerleri veremezsiniz, temel değerleri almayan bir çocuk, soyut düşünmeyi geliştiremez” diyen ve erken yönlendirmenin çok sakıncalı olduğunu dile getiren Zoraloğlu, hükümetin bu sistem konusunda üniversitelerin sesini duymadığını, kendi siyasi niyetlerinin karşılığı olarak böyle bir yasa çıkarttığını söyledi.

MÜCADELE ÇAĞRISI

ÖVDER Şube Başkanı Orhan Yüce ise velilere sistem hakkında doğru bilgi verilmediğini belirterek, bakanlık ve okul yöneticilerinin de bilgilendirme konusunda yetersiz kaldığını söyledi. Eğitimin paralı hale getirildiğini, seçmeli derslerin bakanlık niyetine bırakıldığını, müfredatın hazır olmadığını öğrenen velilerin, kandırıldıklarının farkına vardığını ifade eden Yüce, bu sistemde anadilinde eğitim yapmayanların ilkokulu başka bir dili öğrenmekle geçireceğini vurguladı. Yüce, “Anadilde eğitim isteyen Kürt çocukları bu sistemden büyük zarar görecek” dedi. Sistemin bu haliyle uygulanmaması için velilerin, öğrencilerin, bilimsel demokratik, parasız, anadilde eğitimden yana olanların birleşmeleri gerektiğini vurgulayan Yüce, velileri yeni öğretim yılı başında birlikte mücadeleye çağırdı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Enerji kimin için!

SONRAKİ HABER

İMES işçileri: Anayasada biz de olmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...