06 Aralık 2016 03:16

Asgari ücret için ilk toplantı bugün

2017 yılının asgari ücretini belirleyecek olan 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' bugün ilk toplantısını yapıyor.

Paylaş

İşçi, patron, ve hükümet temsilcilerinden oluşan "Asgari Ücret Tespit Komisyonu" 2017 yılı ücretini belirlemek için ilk toplantısını bugün yapacak. 

Patronları temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), masada sıfır zam isteyecek. Buna gerekçe olarak ise 2016’da AGİ’yle birlikte 1300 liraya çıkarılan asgari ücretin çok yüksek olması ve ekonomik gelişmeler ileri sürülüyor, bu ücretin “Çalışma barışını ve toplumsal iş sözleşmesi düzenini” olumsuz etkilediği savunuluyor. 

Masada işçi kesimini temsil eden Türk-İş 1600 lira ücret talebinde bulundu. DİSK ise net 2 bin lira istedi.  Hak-İş’in ise merkezi bir açıklaması yok. Konuya ilişkin değerlendirmesini öğrenmek istediğimizde Hak-İş Genel Başkanı’na ulaşamadık. Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ise 15 Kasım günü Kayseri’de yaptığı açıklamada, “Yok 1600 lira olsun, yok şu kadar olsun, tabi işin doğrusu bu rakamların biraz daha gerçekçi olması lazım” dedi. 

,Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, bu taleplerle ilgili milli gelire oranla dünyada en yüksek asgari ücretin Türkiye’de uygulandığını savunarak, işçileri kızdıran şu açıklamayı yaptı: “İstemenin sınırı yok.” Asgari ücret, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonda oy çokluğuyla belirleniyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yurt yangınından kurtulan öğrencilere 'yalan ifade' baskısı

SONRAKİ HABER

Yıldırım: Yedek milletvekilliği sistemine geçilecek 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...