06 Aralık 2016 00:28

Brezilya’da Senato Başkanı görevden alındı

Brezilya’da hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Senato Başkanı Renan Calheiros, Federal Yüksek Mahkeme’nin kararıyla görevden alındı.

Paylaş

Globo gazetesinin haberine göre Brezilya’da hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Senato Başkanı Renan Calheiros görevden alındı. Geçen hafta mahkeme tarafından ucu 2007’ye kadar uzanan bir davada devletten para çaldığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Calheiros’un görevden alınmasının ardından üst meclisteki milletvekilliği görevine devam edeceği belirtildi. Hakim Marco Aurelio de Mello’nun, mahkemenin geçen ay aldığı ‘başkanlığın devredilmesi ihtimali bulunan kişilerin hakkında suçlamada bulunulamayacağı’ şeklindeki karara dayanarak Calheiros’u görevden alma kararına imza attığı kaydedildi. 

Brezilya’da yolsuzluk skandallarını protesto etmek isteyen binlerce kişi, pazar günü ülkenin dört bir yanında düzenlenen eylemlere katılmıştı.Yolsuzluk davalarını soruşturan savcıların ve yargıçların yetkilerinin kısıtlanmasını öngören bir yasa tasarısına katılan Brezilyalılar, Senato Başkanı Calheiros ve Meclis Başkanı Rodrigo Maia'ya tepki göstermişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD ordusunun 8 yıllık işgal raporu yayımlandı 

SONRAKİ HABER

Maltepe'de taksici cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...