28 Mayıs 2012 11:15

Kürt halk oyunları yarıştı

Almanya’nın Bielefeld kentinde düzenlenen ve iki gün boyunca büyük bir coşkuyla süren Mihrican Kürt Halk Dansları ve Müzik Festivali sona erdi.Başta Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden 20 Müzik ve Folklor grubundan yaklaşık 180 yarışmacının katıldığı festivalde gruplar, Bölge’nin çeşi

Kürt halk oyunları yarıştı
Paylaş
İrfan Erdogan

Başta Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden 20 Müzik ve Folklor grubundan yaklaşık 180 yarışmacının katıldığı festivalde gruplar, Bölge’nin çeşitli yörelerine özgü oyun ve ezgileri sergiledi.
Yine Bielefeld’de faaliyet gösteren Kürt dernekleri ve Bielefeld Üniversitesinin öğrenci derneklerinin de destek verdiği festival’e yaklaşik 600 genç katıldı.
Ozan Seyitxan’ın “Yasadığımız topraklardan çok uzaklarda yaşasak da gençlerimizi böyle yan yana görmek bize gelecek için umut ve ışık vadediyor” sözleriyle başlayan festivalde Koma Ciwan Roje, Koma jiyana Nü, Koma Ronahi, Govenda Ar, Govenda Sarya, Koma gibi pek çok Kürt müzik ve folklor grubu yarıştı. Bu yıl 25.si düzenlenen festivalde yarışan 15 grubun icinden folklor dalında Koma Lales birincilik ödülüne layık görülürken ikinciliği Koma Ronahi ve üçüncülüğü ise Koma Evina Welat aldı. Müzik dalında ise Nurhayat ji Xanus birinci olurken, Hemşa Yavsan ikinci, Emin Hemduni ise üçüncü oldu. Kostüm dalında ise Koma Baran birinciliği alırken Rezan u Şirin ikinci Zöhre ji Bazarcix ise üçüncü oldu. (Almanya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fas’ın AKP’sine protesto

SONRAKİ HABER

Tüm halkımıza, aydınlarımıza adalet çağrısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...