Özgürlük Nöbeti 31'inci haftasında

Özgürlük Nöbeti'ni 31'inci haftasında Piyanist Ayşe Tütüncü ve Müzisyen Tuncer Duman devraldı.

05 Aralık 2016 14:10
Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu Üyesi Yazar Aslı Erdoğan ve Dilci Necmiye Alpay ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya için başlatılan ‘Özgürlük Nöbeti’ne 31. haftasında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde devam edildi. Nöbete Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, Edebiyatçı Süha Oğuzertem, Barış Akademisyenlerinden Prof. Dr. Zelal Ekinci,  Türkiye Yazarlar Sendikası Üyeleri Nalan Çelik ve  Muazzez Uslu, Birleşik Haziran Hareketi, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), HDP Bakırköy İlçe Örgütü, Barış Vakfı, Cumartesi Anneleri ve çok sayıda insan hakları aktivisti katıldı. Nöbeti bu hafta Piyanist Ayşe Tütüncü ve Müzisyen Tuncer Duman devraldı.

‘SON SÖZÜ DİRENENLER SÖYLER’

Nöbette söz alan Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu,  “Belli periyotlar altında Türkiye’nin aydın, demokrat, yurtsever, devrimci insanları cezaevine atılıyorlar. O dönemlerden bir tanesini yaşıyoruz. Daha önce 12 Eylül’de olduğu gibi. Direnenler kazanır, biz o yüzden burada olmaya devam ediyoruz. Bu günler geçer. Son sözü hep direnenler söyler” diye konuştu.

‘VAZGEÇMEMELİYİZ’

Türkiye Yazarlar Sendikası yönetiminden Nalan Çelik, “İçerideki bütün yazar, çizer, akademisyen, gazeteci arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşana kadar direnmeliyiz. Vazgeçmemeliyiz. Mutlaka alanlarda olmalıyız” dedi.
Konuşmaların ardında nöbet Tütüncü ve Duman’ın söyledikleri türkülerle devam etti.

BURAYA GELEREK TARİHSEL İŞLER YAPIYORSUNUZ

Nöbet sonrasında avukatları aracılığı ile mesaj gönderen Necmiye Alpay, “Buralara gelmekle siyasi mahpuslara dikkat çekerek tarihsel işler yapıyorsunuz. Zulüm nedeniyle patlak vermiş sorunları yine zulümle halletmeye çalışmak ise... Ne desem az” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Aladağ ne takdir-i ilahi ne kaza!

SONRAKİ HABER

Türk-İş, asgari ücret için pratik adım atmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...