28 Mayıs 2012 10:47

Fas’ın AKP’sine protesto

Fas’ta Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarını ve Başbakan Abdullah Benkirane’yi protesto etmek için on binlerce kişi sokaklara döküldü.İşçi ve memur sendikalarının çağrısıyla Kazablanka’da düzenlenen mitingin hedefinde Ocak ayında iktidara gelen İslami eğilimli AKP ve Başbakan Abdullah Benkirane vardı. Sendika

Fas’ın AKP’sine protesto
Paylaş

İşçi ve memur sendikalarının çağrısıyla Kazablanka’da düzenlenen mitingin hedefinde Ocak ayında iktidara gelen İslami eğilimli AKP ve Başbakan Abdullah Benkirane vardı. Sendikalar Başbakan Benkirane’yi halk için sosyal adaleti sağlayamamakla suçladı.

Mitinge katılanlar AKP’yi politikalarını değiştirmeye davet ederek, ülkenin kanayan yaralarını saracak yeni çözümler bulunması gerektiğini vurguladılar. Sendikalar, sosyalist parti ve örgütlerin yanı sıra, 20 Şubat Hareketi de gösterilere katılanlar arasındaydı.

Söz konusu hareket geçen yıl Tunus ve Mısır’da esmeye başlayan “Arap Baharı” rüzgarının ardından Fas’ta krala karşı çok sayıda protesto gösterisi düzenlemişti. Hareket, 20 Şubat’ta 57 vilayette eş zamanlı protesto eylemleri düzenledikten sonra bu ismi almıştı. Aralık ayında düzenlenen seçimlerde AKP’nin galip gelmesi ile güç kaybeden hareket kralın demokrasi reformuyla girilen seçim sürecini boykot etmiş, yapılan reformların yeterli olmadığını, sosyal hakları güvence altına alan yeni bir anayasa gerektiğini vurgulamıştı.

Kazablanka sokaklarını dolduran on binlerce kişi, özellikle yüksek işsizlik oranından yakındı. Okuma-yazma bilmeyen kişi sayısının hayli yüksek olduğu Fas’ta AKP’nin eğitim politikaları da göstericiler tarafından protesto edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’daki Müslüman Kardeşlerden Suriye’yi işgal çağrısı

SONRAKİ HABER

Kürt halk oyunları yarıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...