05 Aralık 2016 13:44

NBA’de Michael Jordan’dan sonra bir ilk

Russell Westbrook, Oklahoma- New Orleans maçında bir triple-double daha yaparak NBA tarihinde Michael Jordan'dan sonra bir ilki gerçekleştirdi

Paylaş

NBA’de New Orleans Pelicans’ı evinde 101-92 mağlup eden Oklahoma City Thunder galibiyet serisini 5 karşılaşmaya çıkardı.

Oklahoma City Thunder’ın yıldızı, New Orleans Pelicans karşısında bir triple-double’a daha imza atarak Michael Jordan’dan sonra bir ilki başardı. Karşılaşmanın yıldızı, 28 sayı 17 ribaunt ve 12 asistle Russell Westbrook oldu. Üst üste 5’inci, sezonun 10’uncu, kariyerinin 47’nci triple-double’ına imza atan Westbrook, Michael Jordan’dan sonra art arda 5 maçta da triple-double yapan ilk NBA oyuncusu olmayı başardı. Michael Jordan, 1989 yılında üst üste 7 maçta triple-double yapmıştı.

WESTBROOK NBA TARİHİNE GEÇTİ

28 yaşındaki Westbrook ayrıca; Oscar Robertson, Wilt Chamberlain ve Michael Jordan’dan sonra 5 maçlık triple-double serisine imza atan 4’üncü oyuncu olarak NBA tarihine geçti.

Bu sezon 21 karşılaşmada 10 triple-double yapan Westbrook, 1961-62 sezonunda 12 maçta bunu başaran Robertson’dan sonra bir sezonda 10 triple-double’a en hızlı ulaşan 2’nci isim oldu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Reuters objektifinden yılın fotoğrafları

SONRAKİ HABER

Suriyeli mülteci yaşamına son verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...