05 Aralık 2016 12:55

‘Yan yana durarak büyüyüp ilerleyeceğiz’

‘Her güzel şey paylaşmakla başlar’ diyen Emek Partili kadınlar İstanbul’da dayanışma kahvaltısında buluştu.

Paylaş

İstanbul’da Emek Partili kadınların Evrensel  ve OHAL sonrası kapatılan Hayatın Sesi televizyonuna destek amaçlı düzenlediği dayanışma kahvaltısına onlarca kadın katıldı.

Eyüp ilçesi Alibeyköy Akademi Sanat Kafe’de yapılan etkinlikte, kadınlar medya organlarının kapatılmasını, OHAL süreciyle birlikte kadınların ve çocukların haklarının daha çok tırpanlanmasını, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal durumu değerlendirdi. Siyasi parti ve kitle örgütlerinden temsilcilerin de katıldığı etkinlikte kadınlar, kendi evlerinde hazırlayıp getirdikleri ikramları sundu.

Etkinlikte EMEP’li kadınlar adına söz alan Hülya Aktağ, yıkılıp yeniden  korku düzeni  olarak inşa edilmek istenen bu sistemde en çok kadınların yara aldığını, işten çıkarılanların  ilk olarak kadınlar olduğunu, kadınların eve hapsedilerek sessizleştirildiğini ve sessizleşen kadının sorgulamaktan uzak  kaldığını, kadın haklarının yok sayıldığını, sesiz kaldıkça iktidarın kız çocukları ve kadınlar üzerinde istedikleri yasaları çıkardığını söyledi.

Tam da bu zamanda kadınların bir arada olma dertlerinin ortak olduğunu söyleyen Aktağ, “Çözüm de ortak. Din, mezhep, parti fark etmeksizin birbirimizi ötekileştirmeden yaratılmak istenen korku imparatorluğuna karşı yan yana durmamız gerekmektedir” diye konuştu.

BU DÜZENE KADINLAR ‘DUR’ DİYECEK

Kahvaltıda konuşan Ekmek ve Gül Editörü Elif Ekin Saltık da kadınların dayanışma içerisinde hiçbir ayrım gözetmeden bir araya gelmesinin değerli olduğunu söyledi. Kadınların yoksulluk, yoksunluk, ölüm  düzenine mecbur bırakıldığını ifade eden Saltık “Kadınlar mahkum ve mecbur edildikleri bu düzeni değiştirebilirler. Yakılmak, katledilmek, şiddete, tacize, tecavüze maruz kalmak kadınların kaderi değil. Bir araya geldiklerinde dünyayı değiştirebilen kadınlar bu düzene de dur diyecektir” dedi.

Hayatın Sesi Genel Müdürü Gökhan Çetin ise, etkinlikte yaptığı konuşmada dayanışmanın ve bir arada olmanın önemine vurgu yaptı. Olağanüstü bir dönemde kadınların sokakları doldurduğunu ve AKP’ye geri adım attırdığını dile getiren Çetin, “Kapatılan basın kuruluşlarıyla dayanışma içinde olmanız da çok önemli” şeklinde konuştu.  Etkinlik Barışa Çığlık Kadın Korosu’nun ezgileriyle son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akit’in hedef gösterdiği doktor işten atıldı

SONRAKİ HABER

Müziğin ustaları Safiye Ayla’yı anıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...