05 Aralık 2016 11:38

İhmalden kopan kola 1 milyon 30 bin liralık tazminat davası

Kütahya'da Özel İkizhöyük Talebe Yurdu'nda elini kıyma makinesine kaptıran 13 yaşındaki çocuk için yurt yönetimine ve aşçıya tazminat davası açıldı

Paylaş

Kütahya'da geçen yıl, ziyaretine gittiği ağabeyi 16 yaşındaki Serkan Ekşi'nin kaldığı Özel İkizhöyük Talebe Yurdu mutfağında elini kıyma makinesine kaptıran ve sağ kolu dirseğin altında kesilen 13 yaşındaki Nurettin Ekşi için, yurt yönetimi ve sahiplerine karşı 1 milyon 30 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açıldı.

Olay 22 Ağustos 2015 tarihinde Kütahya'nın merkeze bağlı İkizhöyük Köyü'nde ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı Özel İkizhöyük Talebe Yurdu'nda meydana geldi. O tarihinde 12 yaşında olan Nurettin Ekşi, yurtta kalan ağabeyi Serkan Ekşi'yi ziyarete gitti. İddialara göre o gün iki kardeş yurttan dışarı çıkmak için yurt müdürü Mehmet Kalkan'dan izin istedi. Müdür Kalkan, önce yurttaki işlerin bitirilmesini isteyerek iki kardeşi mutfağa gönderdi. Ağabey Serkan Ekşi bulaşık yıkarken, yurdun aşçısı Bünyamin Dağ da Nurettin Ekşi'den etleri kıyma makinasına koymasını istedi. Nurettin Ekşi etleri koyarken sağ elini kıyma makinesine kaptırdı. Kıyma makinesiyle birlikte hastaneye götürülen Nurettin'in sağ kolu dirseğinin altından kesildi.

Olayın ardından yurt müdürü Mehmet Kalkan ile aşçı Bünyamin Dağ hakkında 'Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan Kütahya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savcılık iddianamesinde 'Şüphelilerin henüz 12 yaşında olan mağduru yurtta çalıştırmaları, yine mağdurdan kıyma makinesiyle et çektirmelerini istemeleri nedeni ile bilinçli taksirle hareket ettikleri, zira bu yaştaki bir çocuğun elini et makinesine kaptırabileceğini öngörmelerine rağmen, gerekli tedbiri almadan atılı suçu işledikleri anlaşıldığından' ifadelerine yer verildi. 4 Ocak'ta mahkemenin olay yerinde keşifte bulunacağı belirtildi.

Ekşi ailesi ayrıca avukatları Suat Özcan aracılığıyla, yurt yetkilileri hakkında Kütahya 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Nurettin Ekşi'nin kopan kolu için 1 milyon 30 bin lira maddi ve manevi tazminat davası açtı. (Kütahya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da OHAL panel düzenlendi: Mücadeleyi güçlendirmeliyiz

SONRAKİ HABER

Ovacık ve Pülümür yolu 200 gün sonra trafiğe açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...