05 Aralık 2016 11:19

İsmail Kahraman’dan ‘Eşkıya Che’ için özür!

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ‘Eşkıya Che’ sözleri nedeniyle Küba’nın Ankara Büyükelçisinden özür diledi.

Paylaş

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, ağustos ayında “Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz” sözlerinden dolayı Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals’dan özür dilediği öğrenildi.

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir süre önce İzmir Konak’ta Küba’nın Ankara Büyükelçisi Casals ile bir panele katıldığını, panelde sorular üzerine, Büyükelçi’nin “Açıklamalardan sonra hem Meclis Başkanı hem de daha üst düzeyde bir kişi telefon açarak özür diledi” ifadesini kullandığını anlattı.

Özel, kendisinin de büyükelçinin bu sözleri üzerine, “Keşke kabul etmeseydiniz sayın Büyükelçi. Bizim bir atasözümüz var. Açıkta yapılan kusurun tenhada özrü olmaz” dediğini ifade etti.

KAYDA GEÇMİŞ OLDU

Kahraman’ı eleştiren Özel, “Meclis Başkanı’nın Komünizmle Mücadele Dernekleri’nden gelen kimliğiyle, ‘Ahir ömrümde eski düşmanıma da laf sokayım, o günlerde biz değil, onlar başardı ama bugünlerde hazır bir koltuğa oturmuşken, rahmetli de cevap veremeyecekken, bunu söyleyeyim’ tavrı rahatsız edici. O panelde Kahraman’ın Küba’dan özür dilediği kayda geçmiş oldu” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye sınırına obüsler sevk edildi

SONRAKİ HABER

2 bin dolar bozdurana mezar taşı bedava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...