05 Aralık 2016 10:56

Patti Smith, Nobel töreninde Dylan’ın şarksını seslendirecek

Nobel ödül töreninde Edebiyat Ödülü'nü almaya gitmeyecek olan Bob Dylan'ın konuşması okunacak, Patti Smith de bir şarkısını seslendirecek.

Paylaş

Nobel ödül töreninin detaylarına dair bilgiler paylaşılmaya başlandı. Duvar’ın haberine göre Nobel Edebiyat Ödülü alan Amerikalı halk ozanı ve müzisyen Bob Dylan’ın katılmayacağı ödül töreninde nasıl ‘temsil edileceği’ açıklandı. Nobel Komitesi’nden yapılan duyuruya göre, Dylan törene bir konuşma metni gönderecek. Metin, İsveç Akademisi’nden Horace Engdahl tarafından okunacak.

Müzisyenin yakın dostu olduğu bilinen bir diğer efsanevi sanatçı, Patti Smith de törende Dylan’ın ‘A Hard Rain’s A-Gonna Fall (Sert Bir Yağmur Düşecek)’ şarkısını seslendirecek. Dylan’ın 1962 tarihli bu şarkıda, ABD’nin 2’inci Dünya Savaşı’nda Japonya’ya attığı nükleer bombanın etkilerini anlattığı öne sürülmüş, ünlü sanatçı bu iddiayı reddetmişti.

Bob Dylan’a Nobel Edebiyat Ödülü verilmesi edebiyat çevrelerinde tartışma yaratmışken, ödül hakkında bir süre sessiz kalan Dylan törene ‘daha önceden verilmiş bir sözü olduğu’ gerekçesiyle gitmeyeceğini açıklamıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Soma ile ilgili ikinci davada ifadeler alınmaya başlandı

SONRAKİ HABER

Suriye sınırına obüsler sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa