05 Aralık 2016 10:52

Çiğli'de basınla dayanışma etkinliği yapıldı

Evrensel gazetesi okurları ve  kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu, Cumhuriyet Gazetesi’nin temsilcileri etkinlikte yer aldı

Paylaş

İzmir'in Çiğli ilçesinde Evrensel gazetesi okurları son süreçte çıkartılan KHK'lerle basına yönelik saldırılara karşı Çiğli Belediye Konferans salonunda etkinlik düzenledi. “İşçiden ve halktan yana, gerçeğin sesi basına sansüre hayır” şiarı ile yapılan etkinliğe konuşmacı olarak KHK ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu ile Cumhuriyet Gazetesi’nin temsilcileri katıldı. Etkinlikte ayrıca Viyan Kadın Korosu, Yel Değirmeni Müzik Grubu, Ahura Ritim Topluluğu ve Praksis sahne aldı. 

28 Eylül tarihinde ekranı karartılan Hayatın Sesi Televizyonu adına konuşan Emine Uyar, gelinen noktada ülkenin KHK'lerle yönetildiğini söyleyerek, "Bir gecede çıkartılan KHK'lerle onlarca televizyon, gazete ve radyo kanalı kapatılıyor, binlerce kişi işsiz bırakılıyor. Pek çok mağduriyet, haksızlık ve hukuksuzluk söz konusu. Bugün yayın yapan ana akım medyanın gerçeğin üzerini örtmeye çalıştığını görüyoruz. Asıl olarak gerçekler karartılmaya, işçi ve emekçilerin sesi kısılmaya çalışılıyor. Ancak bizler baskılara karşı gerçekleri yansıtmaya ve ülkenin KHK’larla yönetilmesine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Hakan Dirik de, basın özgürlüğüne sadece gazetecilerin ihtiyacı olmadığını söyleyerek, "Basın özgürlüğü asıl olarak yurttaşlara, herkese lazım. Şuan burada bir şey olduğunda yarın bunu herhangi bir basın organında yansımasını görebilecek miyiz? Yaşadığımız, var olduğumuz, yaptığımız herhangi bir mücadeleyi medyada göremediğimiz zaman mücadelenin başka kitlelere ulaşması daha zor olacaktır. Basın özgürlüğü bu yüzden doğrudan gazetecileri ilgilendiren bir durum değil" dedi. Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarlarının tutuklanma sürecine de değinen Dirik, saldırıların mücadele ile aşılabileceğini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçilerinin grev hakkına AİHM tescili!

SONRAKİ HABER

Soma ile ilgili ikinci davada ifadeler alınmaya başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...