05 Aralık 2016 10:04

Başbakan’dan tartışılacak ‘eşitlik’ açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım: Kadın erkek eşit, eyvallah; ama bir bütünün iki parçası.

Paylaş

Başbakan Yıldırım, 'Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını Kazanmasının 82'nci Yıl Dönümü' etkinliğine katıldı. TBMM'de düzenlenen etkinliğe Başbakan Yıldırım’ın kadın bakanlar ve AKP Milletvekilleri katıldı.

TBMM'deki programda konuşan Yıldırım, cinsiyet eşitliğine ilişkin tartışmalara neden olacak açıklamalarda bulundu “Kadın erkek eşit, eyvallah; ama bir bütünün iki parçası. Bir olur, diğeri olmazsa eksik olur. Bakan olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz ama sonunda size bir bakan olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. Kadınlarımız sadece erkeklere bakmıyorlar. Kadınlarımız, çocuklarımızı da hayata hazırlıyor” diye konuştu.

Halep'te yaşananlara ilişkin de konuşan Yıldırım, Halep'teki kadınların seslerini duyurmak için kadınlara çağrıda bulundu ve “Kadınlarımızın çektiği acılara dikkatinizi çekmek istiyorum ve buradan bütün kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin, Türkiye'den yola çıkarak, bir vicdan hareketi başlatalım. Halep'teki acı çeken kadınların seslerini duyuralım. Artık hiçbir coğrafyada kadınlarımız ağlamasın, diyerek, yola çıkalım” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gökçek'i sevindiren hakime 'FETÖ'den ihraç!

SONRAKİ HABER

Asgari ücret komisyonu yarın toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...