05 Aralık 2016 09:08

Kasım ayında en az 35 kız çocuğu istismara maruz kaldı

Kasım'da 35 kız çocuğu cinsel istismara uğradı; bu vakaların yüzde 60'ı okullarda yaşandı.

Paylaş

Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Kasım’da 21 kadın ve iki çocuğu öldürdü; yedi kadına tecavüz etti; 37 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı; 9 kadına cinsel tacizde bulundu; 32 kadına şiddet uyguladı; 35 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu.

2016’nın ilk 11 ayında erkekler en az 241 kadın öldürdü, 72 kadına tecavüz etti; 111 kadını taciz etti; 387 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu; 314 kadına şiddet uyguladı.

Kadınların yüzde 14’ü boşanmak istedikleri için öldürüldü. Yüzde 14’ü ise boşandıkları kocaları tarafından öldürüldü. Eski karısı ve kadının annesini bıçaklayarak öldüren bir erkek, “Namusumu temizledim. Kadın hakları diye bir şey var diyorlardı ya, kadın hakları diye bir şey yok” dedi.

Kadınların yüzde 81’ini partnerleri veya eski partnerleri öldürdü, 11 kadını resmi nikahlı kocaları, birini dini nikahlı kocası, ikisini sevgilisi, üçünü eski kocası, birini eski damadı, birini oğlu, birini üvey oğlu, birini evine giren hırsızlar öldürdü.

Öldürülen kadınlardan biri erken yaşta zorla evlendirilmişti, defalarca evi terk etti ancak ailesinin ısrarıyla eve geri döndü, 22 yaşında öldürüldü.

Kadın cinayetlerinin yaşandığı iller Adana (2), Afyon (1), Antalya (1), Antep (2), Balıkesir (2), Elazığ (1), Eskişehir (1), İstanbul (3), İzmir (1), Kayseri (1), Konya (3), Muğla (1), Ordu (1) ve Urfa (1).

KASIM’DA MEDYADA YEDİ TECAVÜZ VAKASI YAŞANDI

Kasım ayında 7 kadın tecavüze maruz kaldı. Bir kadına sevgilisi, birine ağabeyi, birine iş görüşmesi için buluştuğu bir yönetici, dördüne ise tanımadıkları erkekler tecavüz etti.

Bir tecavüzcü hakkında cinsel saldırıdan açılan dava devam ediyordu, bir diğer tecavüzcü cinsel tacizden hüküm giymiş ve cezaevinden yeni çıkmıştı.

Erzurum’da sevgilisine tecavüz eden bir erkek, kadının erkek akrabaları tarafından sokakta linç edilerek öldürüldü.

Tecavüz olaylarından biri asansörde, üçü kadınların evinde, biri alıkonulduğu evde, biri sokakta yaşandı. Diğer vakanın yaşandığı mekan haberlerde yer almadı.

Tecavüz olaylarının yaşandığı iller Ankara (1), Aydın (1), Edirne (1), Erzurum (1), İstanbul (2) ve Kocaeli (1).

Kasım ayında 9 kadın ise cinsel tacize maruz kaldı. Tacizcilerin yüzde 44’ü kadınların tanıdıkları erkeklerdi.

Erkekler Kasım’da 35 kız çocuğuna ise cinsel istismarda bulundu. Cinsel istismar olaylarının yüzde 60’ı okullarda yaşandı. 21 kız çocuğu okulda, biri otobüste, üçü sokakta, biri spor salonunda, dördü evde cinsel istismara maruz kaldı. Beş vakanın yaşandığı mekan haberlerde belirtilmedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Turgut Öker’e açılan 'hakaret davası' ertelendi

SONRAKİ HABER

Benzin 2,5 yıl sonra yeniden 5 TL'yi aşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...