05 Aralık 2016 07:55

İzmit’te edebiyat gecesi

Yeni E Dergisi editörü Hakkı Zariç ve okurları İzmit'de düzenlenen "Vera’da Edebiyat Gecesi" etkinliğinde bir araya geldi

Paylaş

Şair Hakkı Zariç, ilk sayısını Kasım ayında çıkaran ve ikinci sayısını da yayınlayan aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e’nin tanıtımı için İzmit’teydi. 

Cafe Vera’da yapılan geceye ‘Yeni e’ tanıtımı için gelen kalabalığa seslenen Hakkı Zariç, “Bu dergi sadece bizim değil, kolektif bir paradigmanın ürünüdür” dedi. 

"Vera’da Edebiyat Gecesi" isimli etkinlikte bir araya gelen İzmitliler, ‘Yeni E’yi bir de derginin yazarı ve editörü olan Hakkı Zariç’ten dinledi. Derginin 25 yıllık bir birikime sahip olduğunu, bu anlamda ‘yeni’ olmadığının altını çizen Zariç, “Yeniden yola düşerken; sosyalist kültürü yaşatmak, kapitalist ve emperyalist etkenlere karşı mücadele etmek, tarih boyunca daha yeni bir dünya yaratmak isteyerek baş kaldıran sınıflar tarafından yaratılan sanat ve kültürü yaşatmak ve geliştirmek, onun gelecek nesillere aktarılması gibi çizgiler belirledik kendimize” ifadelerini kullandı. ‘Yeni e’nin kolektif bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayan Zariç, “Bir yandan dergimize katkı sunan bilim insanlarının, edebiyatçıların ve sanatçıların da tanıtımını yapıyoruz, sayfalarımızda onlara yer veriyoruz. Genç sanatçıların da birikimini bu dergiyle gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Bu dergi sadece bizim değil, kolektif bir paradigmanın ürünüdür” dedi. 

Şiirlerin de okunduğu etkinlik, söyleşi havasında devam etti. EMEP İl Başkanı Arzu Erkan ve CHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür de dinleyiciler arasındaydı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Roza’nın dört sayısı topatıldı

SONRAKİ HABER

Gölcük buz tuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...